ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ταμπλέτες-Εφημερίδες: 0-2!



Για το μέλλον του τύπου και το πώς το περιεχόμενο παραμένει βασιλιάς, τα είπαμε προ μερικών εβδομάδων στην αναφορά για το European Newspaper Congress.
Οι ταμπλέτες βέβαια και τα ηλεκτρονικά βιβλία διατηρούν το σουξέ τους και προβάλλονται από πολλούς ως αντικαταστάτες των εφημερίδων. Μόνο που πρόσφατες μελέτες της γαλλικής εταιρείας Miratech δείχνουν ότι το χαρτί εξακολουθεί να υπερέχει της οθόνης!
Σύμφωνα λοιπόν με τις έρευνες αυτές, οι αναγνώστες είναι περισσότερο συγκεντρωμένοι όταν διαβάζουν ένα άρθρο (το ίδιο άρθρο για την ακρίβεια) σε μια εφημερίδα παρά σε μια ταμπλέτα. Και περισσότερο χρόνο ξοδεύουν για την ανάγνωσή του, και καλύτερα θυμούνται αυτό που διάβασαν. Αν το δει κανείς αριθμητικά το θέμα, όσοι διαβάζουν ταμπλέτες στρέφουν την προσοχή τους σε.. περισσότερα άρθρα απ' ό,τι οι αναγνώστες των εφημερίδων. Οι τελευταίοι, ωστόσο, αφομοιώνουν καλύτερα τις πληροφορίες.
Το συμπέρασμα; Με δυο λόγια, οι έρευνες δείχνουν ότι τις εφημερίδες τις διαβάζει ο κόσμος, ενώ τις ταμπλέτες τις «ξεφυλλίζει»!

-Mέσα & Media / Χρ. Ξανθάκης / Κ.Ε.