ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Η ΕΣΗΕΑ δεν έχει περιθώρια - Λήγει το τελεσίγραφο του Μπόμπολα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Δεν υπάρχει καμία πολυτέλεια χρόνου, δεν υπάρχει χρόνος εφησυχασμού για το νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Κι αυτό το γνωρίζουν πριν από όλους οι δημοσιογράφοι που δέχονται τις πιέσεις για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων (Πήγασος), οι εργαζόμενοι που ξαφνικά αλλάζουν αφεντικό (Εξέδρα).
Η πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ της Ένωσης Συντακτών προσδιορίστηκε στις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης! Και οι εργαζόμενοι στο "τελευταίο σύνορο" για την ισχύ της συλλογικής σύμβασης εργασίας, από το "Έθνος" ενημερώνουν και καλούν σε ανοιχτή συγκέντρωση. Η παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ επείγει... Για το μεσημέρι της Τετάρτης καλούνται οι δημοσιογράφοι σε συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στις 12.00 το μεσημέρι.
Η κατάσταση δεν αφήνει περιθώρια. Η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ θα είναι "ανοιχτή" στους συντάκτες -μέλη του σωματείου που προειδοποιούν και απαιτούν. Η επιστολή των τριών εκπροσώπων των εργαζομένων στο συγκρότημα Μπόμπολα προς τα.. μέλη του ΔΣ της Ενωσης είναι αποκαλυπτική:

«Προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ
Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον όμιλο "ΠΗΓΑΣΟΣ", και επείγει η άμεση αντιμετώπιση τους από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Πριν δέκα περίπου ημέρες, ο εργοδότης πίεσε να υπογραφούν ατομικές συμβάσεις από όλο το προσωπικό, κάτι στο οποίο αντιτάχθηκαν σθεναρά οι συνάδελφοι και με ψηφίσματα των γενικών συνελεύσεων. Δηλώσαμε με σαφήνεια ότι δεν επιθυμούμε την υπογραφή ατομικών συμβάσεων οι οποίες στρέφονται ευθέως κατά των δικαιωμάτων μας, και επιθυμούμε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ ΕΣΗΕΑ και ΕΙΗΕΑ.
Ο εκδότης στις διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν, σε επικοινωνία του με το απελθόν ΔΣ. δήλωσε ότι αφήνει περιθώριο εκλογής του νέου ΔΣ την Ένωσή μας προκειμένου να υπογράψει με αυτό ΣΣΕ, στις 30 Μαϊου.
Επειδή η ημερομηνία που έχει δοθεί από την πλευρά του εργοδότη είναι σήμερα, καταλαβαίνετε ότι είναι ανάγκη άμεσης επικοινωνίας με την ΕΙΗΕΑ και ενημέρωσή μας για το τι συμβαίνει ως προς την επίλυση του θέματος.
Επιπλέον ζητάμε επίσης άμεση ενημέρωση από τη νομική υπηρεσία για το αποτέλεσμα της προσφυγής της ΕΣΗΕΑ στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου καταγγέλθηκε η παραβίαση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και η μη τήρηση της ΣΣΕ.

Οι εκπρόσωποι των συντακτών στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

ΕΘΝΟΣ και ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Ιωάννα Ηλιάδη

GOAL NEWS
Σωτήρης Τριανταφύλλου

SENTRA FM
Νίκος Ζαμπάρας»
πηγή: greektv