ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Tο φιλμ «Μαραμπού» του Θωμά Σίδερη κέρδισε βραβείο στις ΗΠΑ...


...καλύτερου ντοκιμαντέρ για την κοινωνική και πολιτική δικαιοσύνη

Το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ για την κοινωνική και πολιτική δικαιοσύνη κέρδισε στις ΗΠΑ το φιλμ «Μαραμπού» του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Θωμά Σίδερη στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Latino and Native American Film Festival που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το κρατικό πανεπιστήμιο του Southern Connecticut.
Η ταινία ξεχώρισε ανάμεσα σε περισσότερα από 2.400 φιλμ δημιουργών από όλο τον κόσμο. Διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο καθηγητής Carlos Torres, καθηγητής στο κρατικό πανεπιστήμιο του Southern Connecticut.
Το «Μαραμπού» είναι ένα κινηματογραφικό σχέδιο που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την επιτροπή πολιτισμού της πόλης Huntington Beach των ΗΠΑ και αναφέρεται στους περιβαλλοντικούς και πολιτικούς πρόσφυγες που διαπερνούν γεωγραφικά σύνορα και όρια προκειμένου να φθάσουν σε εκείνο που ορίζουν ως «Γη της Επαγγελίας».
Το κινηματογραφικό σχέδιο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής του δημιουργού. Τον περασμένο Μάρτιο, η ταινία απέσπασε το β’ βραβείο στο φεστιβάλ «Ι, IMMIGRANT», με έδρα το Λος Άντζελες, που διοργανώνει ο οργανισμός Cinema Equal-Cinema Without Borders.