ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Βγάζει το βραχιολάκι η Εύα Καϊλή


Απαλλάσσεται από το ηλεκτρονικό βραχιολάκι επιτήρησης η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή. Ειδικότερα, ο βέλγος δικαστής κατά της διαφθοράς ήρε την ηλεκτρονική παρακολούθηση που είχε επιβληθεί στην ελληνίδα ευρωβουλευτή.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη (25/5) ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας Eric Van Duyse, η Εύα Καϊλή θα είναι πλέον ελεύθερη υπό δικαστική επιτήρηση. Oι περιοριστικοί όροι δεν έχουν γίνει για την ώρα γνωστοί.
Υπενθυμίζεται ότι η κ. Καϊλή ήταν υποχρεωμένη να φορά «βραχιολάκι» από την ημέρα της αποφυλάκισής της στις 14 Απριλίου 2023, όταν και είχε τεθεί υπό κατ' οίκον περιορισμό. 
Η Εύα Καϊλή είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2022 στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο του Qatargate. Αποφυλακίστηκε στις 14 Απριλίου, οπότε και είχε τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική σήμανση. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της βελγικής εισαγγελίας δήλωσε ότι το μέτρο δεν θεωρείται απαραίτητο για τη συνέχιση της έρευνας.