ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Σύσκεψη μισής ώρας των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό


Εκλογές στις 25 Ιουνίου - Υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς

Άκαρπη, όπως αναμενόταν, ήταν η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ετσι άνοιξε και τυπικά ο δρόμος για εκλογές στις 25 Ιουνίου και η συγκρότηση της υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά.
Οι πολιτικοί αρχηγοί έφτασαν στο προεδρικό για τη σύσκεψη υπό την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις 11 το πρωί.
Πρώτος έφτασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ δεύτερος ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.
Ακολούθησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, και λίγα λεπτά αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τελευταίος έφτασε της ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Οι πολιτικοί αρχηγοί αποχώρησαν γύρω στις 11:30 χωρίς να κάνουν δηλώσεις, με τη σύσκεψη να διαρκεί κάτι λιγότερο από μισή ώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη 25 Μαΐου θα ανακοινωθεί η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης η οποία θα αποφασιστεί όπως ορίζει το Σύνταγμα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό και την Παρασκευή θα γίνει η ορκωμοσία της.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μέχρι στιγμής επικρατέστερος για την θέση του υπουργού Εξωτερικών είναι ο πρέσβης ε.τ. Βασίλης Κασκαρέλης. Για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκρίνονται ο πρέσβης ε.τ., Παύλος Αποστολίδης και ο πρέσβης ε.τ., Δημήτρης Παρασκευόπουλος.
Στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να οριστεί υπηρεσιακή υπουργός, η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου.
Την Κυριακή 28 Μαΐου στις 18:00 το απόγευμα θα ορκιστούν οι βουλευτές που εξελέγησαν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου και την Δευτέρα 29 Μαΐου αναμένεται και η ορκωμοσία του προεδρείου της Βουλής. Την ίδια ημέρα η Βουλή θα διαλυθεί για να διεξαχθούν οι εκλογές στις 25 Ιουνίου και θα γίνει η θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος.