ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Συναίνεση στα μεσημεριανάδικα


Στην καλοπροαίρετη απορία της Φαίης Σκορδά την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ γιατί οι πολιτικοί αρχηγοί κάνουν προσωπικές επιθέσεις ο ένας στον άλλο και εστιάζουν στα κακά, ανέλαβε να απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας. «Και σε τι να εστιάζω; Να λέω “τι γκόμενος είσαι εσύ”;», είπε και έσκασαν και οι δύο στα γέλια. Πρόκειται για ατάκα που είχε γίνει viral το 2018, όταν μια γυναίκα στη Φωκίωνος Νέγρη την είχε φωνάξει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και κατόπιν αποκαλύφθηκε ότι η «αυθόρμητη» εκδήλωση χαράς ήταν από συνεργάτιδα και κουμπάρα του Κωστή Χατζηδάκη.

● Πάντως, παρόλο που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι με τον σημερινό πρωθυπουργό δεν είναι φίλοι, αλλά πολιτικοί αντίπαλοι και ούτε μοιάζουν ως άνθρωποι και ως χαρακτήρες, διατηρούν ωστόσο έναν πολιτικό πολιτισμό. Παραδέχτηκε ότι στο debate μιλούσαν μεταξύ τους για διάφορα θέματα. Ο Μητσοτάκης τού έδωσε τα εύσημα ότι ήταν πολύ καλή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη Δανάη Μπάρκα (πρωινό Μega) και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του απάντησε: «Εντάξει, σε αντέγραψα. Αρχισα και εγώ να πηγαίνω σε αυτές τις εκπομπές. Σου πιστώνω ότι εσύ το ξεκίνησες».

● Σημειώνω ότι ο Τσίπρας «άδειασε» όσους εντός ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν στον Διονύση Σαββόπουλο που εξέφρασε τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εξέφρασε «μόνο θετικά συναισθήματα» και σημείωσε ότι ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να έχει την πολιτική του άποψη και να την εκφράζει. «Είδα ότι υπήρξε μια μεγάλη κριτική από κάποιους του ΣΥΡΙΖΑ πολιτικούς. Ισως έχει μια δικαιολογία αυτό, διότι με κάποιους καλλιτέχνες που έχεις ταυτίσει τα εφηβικά σου χρόνια, αισθάνεσαι προδομένος κάποια στιγμή. Αλλά δεν είναι έτσι», είπε μεταξύ άλλων. Σημειώνω ότι είχε προηγηθεί μια προσβλητική επίθεση του Π. Πολάκη, αλλά και μια έκφραση δυσαρέσκειας από τον Νίκο Φίλη που χαρακτήρισε τη στάση Σαββόπουλου ως «πληγή».

Xάρης Ιωάννου
Εφημερίδα των Συντακτών