ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Αυτοδύναμη, πανελλαδική κάθοδος του Μ-Λ ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη


Έχοντας επίγνωση των σοβαρών δυσκολιών που συνεπάγεται η συμμετοχή στη νέα πολιτική μάχη των εκλογών της 25ης Iούνη, ένα μήνα μετά τις εκλογές της 21ης Mάη, το M-Λ KKE προχωρεί αποφασιστικά και ανακοινώνει την αυτοδύναμη κάθοδό του με υποψηφίους σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας.
Σε σχετική ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ αναφέρει:
 "Οι δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν δεν είναι μόνο οικονομικές απ’ το δυσβάσταχτο κόστος της συμμετοχής, είναι πρώτα και κύρια πολιτικές μπροστά στη νέα πολιτική κατάσταση που διαμορφώθηκε με τις πιέσεις και τους εκβιασμούς των κυρίαρχων αντιδραστικών δυνάμεων της Δεξιάς, με τις εκκλήσεις που κάνουν ο ΣYPIZA και το ΠΑΣΟΚ για υπερψήφιση και τις αυταπάτες που σκορπούν, προκειμένου υποτίθεται να βάλλουν φρένο στην ηγεμονία της ΝΔ, όταν με την πολιτική στήριξης που της πρόσφεραν όλα τα προηγούμενα χρόνια φούσκωσαν τα πανιά της.
 Το κύριο και βασικό ζήτημα για το Μ-Λ ΚΚΕ είναι να παρέμβει μαχητικά στις πολιτικές εξελίξεις και την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιούνη, να απευθυνθεί και να χαιρετήσει τους χιλιάδες εργαζόμενους που το στήριξαν στις προηγούμενες εκλογές, στέλνοντας μήνυμα συνέχισης και προοπτικής της δράσης του, θέτοντας παρακαταθήκες με το βλέμμα στραμμένο πάντα στους αγώνες που έρχονται, πασχίζοντας βήμα-βήμα να οικοδομήσει τους όρους για το δυνάμωμα ενός ευρύτερου πολιτικού προσανατολισμού μέσα στο λαϊκό, αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα, όπου παλεύει επί δεκαετίες.

Στην απόφασή μας για την κάθοδο στις εκλογές της 21η Μάη (Λ.Δ. Σάββατο, 6 Μάη) υπογραμμίζαμε: «Οι οικονομικές δυσκολίες είναι αυτές που επέβαλαν στο Μ-Λ ΚΚΕ να περιορίσει τον αριθμό των υποψηφίων του στους νομούς της χώρας. Τα παράβολα (150 ευρώ για κάθε υποψήφιο) δημιουργούσαν ένα δυσβάστακτο οικονομικό βάρος, αν συνυπολογιστεί και το σοβαρό ενδεχόμενο δεύτερων εκλογών σε ενάμιση μήνα καθώς και των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον επόμενο Οκτώβρη.
Γι’ αυτό το λόγο οι υποψήφιοι μειώθηκαν στο ελάχιστο όριο, κάτι που ελπίζουμε να κατανοηθεί από τους συναγωνιστές και φίλους του κόμματος. Άλλωστε, για μας σημασία έχουν οι πολιτικές ιδέες μας και όχι ο κατάλογος προσώπων».

Προφανώς σε αυτή την κατεύθυνση σε ότι αφορά το ψηφοδέλτιο και τον αριθμό των υποψηφίων θα βαδίσουμε και στις εκλογές της 25ης Ιούνη, όπως είχαμε αποφασίσει. Γνωρίζουμε ότι μέσα σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας για το λαό μας, τα έξοδα για τις εκλογές είναι ένας βραχνάς. Ωστόσο το Μ-Λ ΚΚΕ, που είναι από τα ελάχιστα κόμματα που δεν δέχεται την κρατική επιχορήγηση, όπως τα έβγαλε πέρα στις προηγούμενες εκλογές έτσι και σε αυτές θα τα καταφέρει με την πλατιά απεύθυνση στους εργαζόμενους, στο λαϊκό, αριστερό κόσμο, γιατί βασική μας αρχή είναι «να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις».

Το Μ-Λ ΚΚΕ παίρνει μέρος στις εκλογές για να διαδώσει παραπέρα τις θέσεις του, το αγωνιστικό του μήνυμα, τις επαναστατικές αρχές του. Να επαναλάβει την σκληρά δοκιμασμένη αλήθεια ότι οι αστικές εκλογές δεν πρόκειται να βελτιώσουν τη θέση των λαϊκών στρωμάτων και ότι μόνον ο ενιαίος μαζικός εξωκοινοβουλευτικός αγώνας μπορεί να ανοίξει ένα άλλο ελπιδοφόρο δρόμο σε μια άλλη προοπτική.

Το κρίσιμο ζήτημα που προβάλλει μπροστά στις εκλογές για το λαό και για εμάς, το Μ-Λ ΚΚΕ, δεν είναι να διαλέξουμε αν η ΝΔ αυτοδύναμα ή με τους συνεταίρους της θα κυβερνούν αύριο και θα διαχειρίζονται την εξουσία για λογαριασμό του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας ολιγαρχίας, τσακίζοντας το λαό με τη βάρβαρη και υποτελή πολιτική τους.

Το πραγματικό ζητούμενο είναι αν θα χτιστεί βήμα-βήμα ένα ισχυρό λαϊκό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, ένα παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης ικανό να αποκρούσει τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να προασπίσει αποτελεσματικά τα άμεσα οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα του εργαζόμενου λαού και να τον ενώσει πάνω στα γενικά και πανεθνικά αιτήματα.

Το βασικό πολιτικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει το Μ-Λ ΚΚΕ ξανά στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιούνη είναι η πίεση και ο εκβιασμός της «χαμένης ψήφου». Στο επίκεντρο της προεκλογικής μάχης που θα δώσουμε πρέπει να βρεθεί η καταπολέμηση και ο περιορισμός όλων αυτών των αντιλήψεων και να αντικρουστούν όσο γίνεται αποτελεσματικά στις διαμορφωμένες πολιτικές συνθήκες κατά το διάστημα της προεκλογικής περιόδου. Το ζήτημα αυτό συνδέεται με ένα σταθερό ιδεολογικοπολιτικό αγώνα αντιπαράθεσης απέναντι στην ψευτοαριστερή, σοσιαλδημοκρατική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και ενάντια στη ρεβιζιονιστική γραμμή του ΚΚΕ, που θα φέρει στο προσκήνιο τον ανεξάρτητο ρόλο και τη δράση του κομμουνιστικού μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος και την ξεχωριστή ιδεολογικοπολιτική φυσιογνωμία του.

Στόχος του Μ-Λ ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές είναι να δοθεί η μάχη για να φτάσει όσο το δυνατό μακρύτερα η φωνή του. Να δυναμώσουμε τους δεσμούς μας με το λαό και τους αγωνιστές ακόμα περισσότερο.
Να συζητήσουμε με κάθε δημοκράτη, αριστερό εργαζόμενο, για την ανάγκη της οργάνωσης του αγώνα απέναντι στο νέο κύμα σαρωτικής επίθεσης που είναι έτοιμη να εξαπολύσει η Δεξιά, για το ξεσκέπασμα της πολιτικής των ψευτοαριστερών κομμάτων, για την υπόθεση της ανασυγκρότησης του εργατικού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος, επιδιώκοντας να συμβάλουμε πιο ουσιαστικά και από καλύτερες θέσεις στους αυριανούς αγώνες του λαού μας.

Ο μόνος τρόπος για να διαδοθεί όσο γίνεται πιο πλατιά το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ είναι η πιο δραστήρια και ενεργητική παρέμβαση όλων των συντρόφων, των συναγωνιστών και φίλων του Μ-Λ ΚΚΕ, η μαζική απεύθυνσή μας στους εργαζόμενους, μέσα από τις εξορμήσεις, τις εκδηλώσεις, συζητήσεις και συγκεντρώσεις στο κέντρο και την επαρχία, η διακίνηση του «κοκκινοκίτρινου χαρτονιού» και του κομματικού υλικού, πόρτα-πόρτα στις συνοικίες και στους χώρους δουλειάς, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων παρέμβασή μας στα ροδιοτηλεοπτικά μέσα και στο διαδίκτυο".