ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Σοβαρά ερωτήματα για την απόφαση Ανδρουλάκη να «φάει» τον Καστανίδη


Αίσθηση και σοβαρά ερωτήματα προκάλεσε η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να αφήσει εκτός Βουλής τον Χάρη Καστανίδη ο οποίος βγήκε πρώτος σε ψήφους στην Α' Θεσσαλονίκης. Ο Νίκος Ανδρουλάκης κράτησε την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης και έτσι έμεινε εκτός ο πολύπειρος πολιτικός που την περασμένη Κυριακή έλαβε 7.584 ψήφους. Ο Χάρης Καστανίδης σήκωσε εκ μέρος του ΠΑΣΟΚ το βάρος στο σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς έκανε συνεχείς παρεμβάσεις, καταγγέλλοντας την επιχείρηση συγκάλυψης της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χάρης Καστανίδης είναι ενοχλημένος καθώς φέρεται ότι τον πήρε τηλέφωνο ο Νίκος Ανδρουλάκης λίγα λεπτά πριν την ανακοίνωση που τον άφησε εκτός. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπήρξε η παραμικρή συνεννόηση, με τον Χάρη Καστανίδη να ενημερώνεται έκπληκτος για την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Από την πλευρά τους πηγές του ΠΑΣΟΚ λένε ότι η επιλογή Ανδρουλάκη έγινε προκειμένου «να ενισχύσει με την παρουσία του την εκλογική μάχη του Κινήματος στη Μακεδονία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου».
Σημειώνεται ότι ο Χάρης Καστανίδης, σε αντίθεση με άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, από την πρώτη στιγμή είχε αποκλείσει κάθε πιθανότητα συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ. «Θα μπορούσατε να χορέψετε ένα ρομαντικό βαλς με τον ωτακουστή σας;» είχε αναφέρει με νόημα την περασμένη εβδομάδα.
Ο Χάρης Καστανίδης τον περασμένο Δεκέμβριο είχε ξεσπάσει στη Βουλή ακούγοντας τα όσα έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπό την ανοχή του Κώστα Τασούλα. «Βρίζει τόση ώρα μία ολόκληρη παράταξη, μας λέει Σοσιαλκαμμένους. Και με ποιους πρέπει να συνεργαστούμε δηλαδή, με τον ωτακουστή μας τον κ. Μητσοτάκη;» είχε τονίσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.
Αναφορικά με το σκάνδαλο υποκλοπών, τον περασμένο Φεβρουάριου μιλώντας Στο Κόκκινο είχε πει ότι η «η υπόθεση των υποκλοπών είναι μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη εκτροπή.
Δεν είχε περάσει επίσης απαρατήρητο μία αιχμή που είχε αφήσει κατά του Νίκου Ανδρουλάκη για την υπόθεση της Εύας Καϊλή. Ο Χάρης Καστανίδης από το βήμα της Βουλής είχε πει με νόημα ότι «η ευθύνη των ηγεσιών είναι ότι αν δεν υποστηρίζουν, τουλάχιστον ανέχονται αυτούς που ζουν από τα πολιτικά κόμματα και έκπληκτοι τεθλιμμένοι τους διαγράφουν όταν παραβιάζουν με ατιμωτικές πράξεις τον όρκο τους. Αυτό να μην ξανασυμβεί».
- από το avgi.gr