ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Εκτός «γραμμής» ο Δένδιας για τα περί 180 βουλευτών


Τη δική του… γραμμή πλεύσης ακολουθεί για άλλη μία φορά ο Νίκος Δένδιας, αυτή τη φορά σε ό,τι αφορά στον στόχο του Μεγάρου Μαξίμου για εκλογή 180 βουλευτών στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τον οποίο δημοσιοποίησε χθες ο… καθ’ ύλην αρμόδιος, Άδωνις Γεωργιάδης, με στόχο την αλλαγή άρθρων του Συντάγματος.

Ο υπουργός Εξωτερικών εγκάλεσε μάλιστα τον Άδωνη Γεωργιάδη, χωρίς φυσικά να αναφέρει το όνομά του, για αλαζονεία.
 «Υπάρχει μια αντίληψη που λέει να φτάσουμε στο 180 και από εκεί και πέρα να μπορούμε να αλλάξουμε και το σύνταγμα, να αλλάξουμε συνολικά το γίγνεσθαι στη χώρα. Εγώ θα προσυπέγραφα μια πολύ πιο σεμνή αντίληψη. Να κρατήσουμε ένα πολύ καλό ποσοστό, να έχουμε μια δεύτερη τετραετία, συνέχιση της πρώτης και να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τη χώρα σε ένα καλύτερο ευρωπαϊκό αύριο», είπε o Δένδιας και πρόσθεσε: 
«Υπάρχει πάντα η παγίδα της αλαζονείας. Δεν υπάρχουν πολλές στιγμές στη ζωή που ένα κόμμα μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης αυξάνει το ποσοστό του».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μητσοτάκης έχει μιλήσει αρκετές φορές για την αλλαγή του άρθρου 16 που αφορά στα πανεπιστήμια, ενώ στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» ήταν πιο αναλυτικός:
«Αυτό που μπορώ να σας πω -και είναι η πρώτη φορά που το λέω και θα μιλήσω πιο αναλυτικά στη συνέχεια, γιατί θα χρειαζόμασταν μια τελείως ξεχωριστή εκπομπή- είναι στη πρόθεσή μου να εκκινήσουμε και πάλι τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης στην επόμενη Βουλή, η οποία θα είναι προτείνουσα Βουλή για να κάνουμε σημαντικές αλλαγές στο Σύνταγμα. Όπου δυστυχώς την τελευταία φορά δεν προφτάσαμε να κάνουμε, και σε αυτές προφανώς συμπεριλαμβάνεται και επιτέλους η αλλαγή του άρθρου 16 για τα πανεπιστήμιά μας, αλλά όχι μόνο».

Μ. Καλ. / ieidiseis