ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Οι ψήφοι του αδιεξόδου και οι «δεν ξέρω ποιον!»


Σε λιγότερο από έναν μήνα, αυτό που λέμε «εκλογικό σώμα» θα σύρει τα πόδια του να πάει και πάλι στις κάλπες για να ψηφίσει «του αρέσει δεν του αρέσει» το κόμμα που θα βάλει στο φάκελο. Ένα «σώμα» κουρασμένο, ταλαιπωρημένο, αναποφάσιστο και κατά ένα μεγάλο μέρος εγκλωβισμένο στο αδιέξοδο του «δεν ξέρω ποιον!» Αυτό δείχνει το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες. Είναι εκείνο το κομμάτι του «σώματος» που, όπως λένε οι δημοσκόποι, έκρινε την τελευταία στιγμή το αποτέλεσμα και την τεράστια, κυριολεκτικά απίστευτη, διαφορά ανάμεσα σε πρώτο και δεύτερο κόμμα.
Και αυτοί, οι αναποφάσιστοι, οι διχασμένοι, οι «δεν ξέρω ποιον!», μπήκαν πίσω από το παραβάν με μετέωρο το χέρι της επιλογής. Το 36,2% των αναποφάσιστων, λέει μια δημοσκόπηση, αποφάσισε λίγο πριν ή λίγο μετά από το παραβάν.
Εκεί, στο τελευταίο αδιέξοδο χώρο βρέθηκαν πιο κοντά από κάθε άλλη φορά, μέσα σε ένα τετραγωνικό μέτρο, ενώπιον της μεγάλης απουσίας που τους βασάνιζε: δηλαδή την απουσία τού κόμματος που θα τους εξέφραζε απόλυτα, χωρίς αστερίσκους, παραπομπές, αναμασημένες σκέψεις και τυρανικούς δισταγμούς.
Γιατί πολλοί από εμάς ψηφίσαμε αυτό που ψηφίσαμε, είτε χαμένους είτε κερδισμένους, χωρίς να είμαστε ευχαριστημένοι σε όλα με εκείνο που επιλέξαμε.
- από το Harddog