ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Εκείνος & Εκείνος, ο Θοδωρής Μαυρογιώργης και η Sophie Lies, στο «Μουσικό κουτί»

Photo credits: Μανώλης Μανούσης/Maem

Τραγούδια που αγαπάμε και πάντα μας συγκινούν έρχονται στο «Μουσικό κουτί» την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, στις 22:00 στην ΕΡΤ1. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται το θρυλικό συγκρότημα Εκείνος & Εκείνος, τον δυναμικό ερμηνευτή Θοδωρή Μαυρογιώργη και την ξεχωριστή τραγουδοποιό της νεότερης γενιάς Sophie Lies. Τρεις διαφορετικές γενιές καλλιτεχνών, με διαφορετικές μουσικές αναζητήσεις, που τις συνδέουν το πάθος και η αφοσίωση στη μουσική.

Μια βόλτα μες στα «Χειμωνιάτικα μπαρ» όπου οι μουσικοί παίζουν το «Είσαι ό,τι έχω» και «Τα λόγια κομμάτια», διασκευάζουν το «Νυν και Αεί» του Σταύρου Ξαρχάκου και το «Πειρατικό του κάπτεν Τζιμ», ενώ από το Jukebox ακούγονται Roxette και Χρήστος Κυριαζής. 

«Το όνομα Εκείνος & Εκείνος το εμπνευστήκαμε από την ομώνυμη σειρά του Κώστα Μουρσελά που έκανε αίσθηση το ’70. Ήταν δύο φίλοι που έβλεπαν διαφορετικά τη ζωή και αυτά που ήθελαν να πουν τα πέρναγαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Στην ουσία ταυτιστήκαμε με την “τρέλα” των ηρώων» λένε στη συνέντευξή τους ο Νίκος Καλλίνης και ο Κώστας Λογοθετίδης, οι οποίοι ξεκίνησαν την κοινή τους πορεία στα τέλη της δεκαετίας το ’80 και έγραψαν τη δική τους ιστορία με τραγούδια που αγαπήθηκαν από τον κόσμο, είτε τα ερμήνευσαν οι ίδιοι είτε τα εμπιστεύτηκαν σε σπουδαίους τραγουδιστές.

Ο… Superman Θοδωρής Μαυρογιώργης ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία με τον ξάδερφό του, Λάμπη Κουντουρόγιαννη και το συγκρότημά τους Wedding Singers, παράλληλα όμως ακολουθεί και την προσωπική του πορεία. «Ο “Superman” είναι οι φίλοι μας, οι γονείς μας και οι σύντροφοί μας, είναι ένα τραγούδι που μιλάει για την απώλεια, τη μνήμη και την απώλεια της μνήμης. Η αλήθεια είναι ότι ντράπηκα που δεν ήξερα ότι υπάρχουν περίπου 200.000 άνθρωποι που νοσούν από Αλτσχάιμερ».

H Μαρία Σαχπασίδη μεταμορφώνεται σε Sophie Lies και μπορεί να λέει «ψέματα» μα γράφει τραγούδια αληθινά, με ιδιαίτερο στίχο και μουσική που ταιριάζουν σε «Μεγάλα παιδιά». «Αισθανόμουν μια ανασφάλεια να παρουσιαστώ με το κανονικό μου όνομα και προέκυψε το Sophie, διότι ήθελα τα εγχείρημά μου να έχει ένα γυναικείο όνομα. Το Lies, πάλι, είναι η συγκίνηση που νιώθω για το πώς μαθαίνουμε αληθινά πράγματα μέσα από το ψέμα ενός μύθου ή μιας ιστορίας».

Ιδέα-καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Πορτοκάλογλου
Παρουσίαση: Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη
Σκηνοθεσία: Περικλής Βούρθης
Αρχισυνταξία: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Μουρίκης
Σκηνογράφος: Ράνια Γερόγιαννη
Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Δίσκος
Καλλιτεχνικοί σύμβουλοι: Θωμαΐδα Πλατυπόδη – Γιώργος Αναστασίου
Υπεύθυνος ρεπερτορίου: Νίκος Μακράκης
Photo Credits: Μανώλης Μανούσης / ΜΑΕΜ
Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions