ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

«Θα σας πάμε στο τμήμα της Ομόνοιας να περάσετε καλά...»


Ακόμα μια κινητοποίηση στην οποία οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής «διεκδίκησαν» τον ρόλο του πρωταγωνιστή. Αυτή τη φορά, μάλιστα, η πορεία που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στα Σεπόλια αφορούσε το αποτρόπαιο και κατ' επανάληψη έγκλημα κατά της 12χρονης: μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, με τις μέχρι στιγμής αποκαλύψεις να είναι ανατριχιαστικές.
Όπως καταγγέλλει η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Ακαδημίας Πλάτωνα - Σεπολίων, οι αστυνομικές δυνάμεις προκάλεσαν «με βρισιές και σεξιστικά σχόλια προς τις γυναίκες της διαδήλωσης, όπως "θα σας γαμ...., θα σας πάμε στο τμήμα της Ομόνοιας να περάσετε καλά"». Η Συνέλευση τονίζει επίσης πως επιτέθηκαν και χτύπησαν «γυναίκες κατά προτίμηση, αλλά και άλλους διαδηλωτές», ενώ έριξαν χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στον κόσμο που προσπαθούσε να φύγει με το μετρό.
Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά της, η αστυνομία ανάφερε πως οι άνδρες της προχώρησαν σε «περιορισμένη χρήση» χημικών, αφού ορισμένα άτομα προκάλεσαν φθορές στο επαγγελματικό βαν του 53χρονου και αποχωρώντας πέταξαν αντικείμενα προς το μέρος τους.
 Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκατοντάδες πολίτες, ζητώντας να αποδοθεί Δικαιοσύνη στη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς και να σταματήσει το καθεστώς αδιαφορίας για άλλα απροστάτευτα παιδιά.

Η χθεσινή ανακοίνωση από τη Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Ακαδημίας Πλάτωνα - Σεπολίων:
"Σήμερα, 15/10, στις γειτονιές των Σεπολίων-Κολωνού, ένα μεγάλο ανθρώπινο ποτάμι διαδήλωσε μαχητικά και αλληλέγγυα με την 12χρονη και την οικογένεια της και βασικά συνθήματα: "Ούτε στο Κολωνό ούτε πουθενά, κάτω τα χέρια από τα παιδιά","Έχετε λεφτά έχουμε φωνή, όχι στη συγκάλυψη του κάθε βιαστή". Πορεύτηκε ενάντια στους άθλιους μαστροπούς βιαστές, παιδεραστές και το σύστημα που τους θρέφει και τους καλύπτει.
Τη διαδήλωση οργάνωσαν η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνα -Σεπολίων και η φεμινιστική οργάνωση Sabbat ενώ συμμετείχαν σωματεία της περιοχής όπως ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ "Ο Αριστοτέλης", πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι, αντιρατσιστικές οργανώσεις, δημοτικές κινήσεις, πολιτικές οργανώσεις.
Η διαδήλωση πέρασε από κεντρικούς δρόμους στα Σεπόλια, το λόφο Σκουζέ, τον Κολωνό και από τα μπαλκόνια μανάδες και γιαγιάδες χειροκροτούσαν.
Η γειτονιά, οι φεμινιστικές και άλλες συλλογικότητες, φοιτητές και σωματεία έστειλαν σήμερα ένα μεγάλο ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και απαίτησης να μην υπάρξει συγκάλυψη στην υπόθεση παιδοβιασμού της 12χρονης στον Κολωνό.
Καταγγέλλουμε τις αστυνομικές δυνάμεις για την καταστολή που εφάρμοσαν ακόμη μια φορά στις γειτονιές μας. Συγκεκριμένα, ενώ εξελισσόταν η πορεία, επέλεξαν, από ένα σημείο στην οδό Β. Ηπείρου και μετά, να την ακολουθήσουν, προκαλώντας με βρισιές και σεξιστικά σχόλια προς τις γυναίκες της διαδήλωσης, όπως «θα σας γαμ...., θα σας πάμε στο τμήμα της Ομόνοιας να περάσετε καλά». Εντελώς απρόκλητα επιτέθηκαν και κτύπησαν γυναίκες κατά προτίμηση, αλλά και άλλους διαδηλωτές. Με γκλομπ άνοιξαν το κεφάλι νεολαίου της γειτονιάς στέλνοντας τον στο νοσοκομείο με βαθύ τραύμα, που αντιμετωπίστηκε με οκτώ ράμματα. Ακόμα έξι νεαρά άτομα από την πορεία βρέθηκαν στο νοσοκομείο για άμεση ιατρική βοήθεια.
Ενώ η πορεία ολοκληρώθηκε στο μετρό "Σεπόλια" και ήδη αποχωρούσαν οι διαδηλώτριες/ές, οι αστυνομικές δυνάμεις επέλεξαν με τον "τρόπο που ξέρουν" και εφαρμόζουν συστηματικά σε κάθε διαμαρτυρία και διαδήλωση, να χτυπήσουν, ρίχνοντας χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης μέσα στον κόσμο που προσπαθούσε να φύγει με το μετρό.
Η αστυνομική επίθεση δείχνει την ενοχή συστήματος – κυβέρνησης για την εγκατάλειψη και την αυξανόμενη φτωχοποίηση των γειτονιών μας. Αποδεικνύει το ταξικό μίσος τους απέναντι στον κόσμο που βγάνει στο δρόμο αγωνιζόμενος, αλλά και τον πανικό τους μπροστά στη λαϊκή απαίτηση για Καμιά ανοχή -Καμιά συγκάλυψη".