ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Ολα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει


Γράφει ο Τάσος Παππάς

Η κυβέρνηση έχει μπει για τα καλά σε προεκλογική περίοδο. Μπροστάρης ο κατά τον γραμματέα Οργανωτικού της Ν.Δ... άξιος τιμονιέρης πρωθυπουργός. Εγκαινιάζει έργα για δεύτερη φορά. Οικειοποιείται έργα που άλλοι τα ξεκίνησαν τους οποίους ξεχνάει να μνημονεύσει. Με δική του εντολή τα μέλη της κλίκας των αυλοκολάκων που τον λιβανίζουν πειράζουν τα στοιχεία και τα νούμερα των ερευνών έγκυρων διεθνών οργανισμών για να δείξουν ότι τα πράγματα στην πατρίδα μας είναι τελείως διαφορετικά: η ανεργία των νέων μειώνεται κι ας φουντώνει, η φτώχεια περιορίζεται κι ας απλώνεται, οι συνθήκες στους χώρους εργασίας βελτιώνονται κι ας έχουν αυξηθεί τα εργατικά ατυχήματα, η εγκληματικότητα έχει υποχωρήσει κι ας είναι εκτός ελέγχου το οργανωμένο έγκλημα, κι ας βγαίνουν στο φως πολλές περιπτώσεις αστυνομικών με εμπλοκή σε παρανομίες.

Υπόσχεται στους αδύναμους κρατική φροντίδα και επιδόματα (με ημερομηνία λήξεως). Δεσμεύεται ότι θα κάνει τα πάντα για να περάσουμε τον χειμώνα αξιοπρεπώς, αρκεί να κλείνουμε τα φώτα στα σπίτια μας και να ντυνόμαστε καλά, δηλαδή να κάνουμε και εμείς αυτό που ζήτησε ο Σόιμπλε από τους Γερμανούς (να προμηθευτούν φακούς και κεριά για ώρα ανάγκης και να φοράνε δύο πουλόβερ για να ζεσταθούν).

Κοκορεύεται ότι το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ είναι δημιούργημα της δικής του κυβέρνησης και την ίδια στιγμή ζητά από τους συνεργάτες του να μην είναι αλαζόνες γιατί ο κόσμος παρακολουθεί, αξιολογεί πράξεις και συμπεριφορές και τιμωρεί τους δημαγωγούς. Πανηγυρίζει για τις προτάσεις της Κομισιόν σχετικά με το ενεργειακό πρόβλημα κι ας είναι διαφορετικές απ’ αυτές που ο ίδιος εισηγήθηκε. Χρεώνει τον πληθωρισμό και την ακρίβεια στον Πούτιν και κατηγορεί για φιλοπουτινισμό όσους του θυμίζουν ότι και αυτός και οι υπουργοί του μας διαβεβαίωναν ότι πρόκειται για παροδική κατάσταση. Βάζει υπουργούς του να δηλώνουν ότι οι επόμενες εκλογές πρέπει να γίνουν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής γιατί η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα και δεν έχουμε την πολυτέλεια να συζητάμε για κυβερνήσεις συνεργασίας ή, όπως το είπε στη ΔΕΘ, για κυβερνήσεις-τέρατα. Μέμφεται διά του κυβερνητικού εκπροσώπου την αντιπολίτευση γιατί συμβαδίζει με τον Ερντογάν στο θέμα της βίαιης επαναπροώθησης προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο και στον Εβρο (τρανταχτή απόδειξη ότι έχουμε συνεργασία του εξωτερικού εχθρού με τον εσωτερικό).

Αποδοκιμάζει τα ξένα μέσα ενημέρωσης που κάνουν ενοχλητικά ρεπορτάζ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και διακινεί φήμες ότι πίσω από τα… ψεύδη τους είναι οι πολιτικοί αντίπαλοί του, τον πατριωτισμό των οποίων αμφισβητεί. Καταγγέλλει την Τουρκία για επιθετική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα, αλλά εμφανίζεται πρόθυμος να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο. Πρέπει να είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός στην Ευρώπη που δεν έχει διαπράξει ούτε ένα λάθος, που δεν έχει κάνει ούτε μία στραβοτιμονιά.

Ακόμη και στο σκάνδαλο των υποκλοπών αυτός είναι αμέτοχος. Μας είπε ότι την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη δεν την ήξερε (άρα άσχετος), αλλά όπως εκ των υστέρων διαπίστωσε, ήταν νόμιμη και τεκμηριωμένη (άρα συνένοχος). Αποκαθήλωσε δύο από τους πιο στενούς συνεργάτες του (αυτός τους είχε διορίσει), αλλά ούτε που πέρασε από το μυαλό η ιδέα να ζητήσει μια συγγνώμη, αν και είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ. Βύθισε στο απόρρητο το κατάπτυστο πόρισμα των βουλευτών του και απορώ που δεν απαίτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να διατάξει να προσέλθουν οι βουλευτές όλων των κομμάτων στη συζήτηση με μαύρα μαντίλια στα μάτια και με κερί στα αυτιά.
  • το κείμενο του Τ. Παππά είναι από την Εφημερίδα των Συντακτών (20.10.2022)