ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Γιατί ο Τσιόδρας "πυροβολεί" τον Μητσοτάκη;


Μετά από πολύ καιρό ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας- ήρωας στην πρώτη φάση της πανδημίας, για τις σκηνοθετικές ανάγκες «ηγετοποίησης» του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά υποβιβασθείς σε «Σωτήρη» από τον Πρωθυπουργό στη συνέχεια- εμφανίσθηκε με άγριες διαθέσεις.
Όχι κατά των ανεμβολίαστων και άλλων εχθρών της πατρίδος, όπως θα περίμενε κανείς. Εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά. Εμμέσως αλλά σαφώς.
Σε ομιλία στην ημερίδα ιδιωτικού νοσοκομείου, αναφερόμενος στη διαχείριση της πανδημίας είπε: «Η επικοινωνία κινδύνου χρειάζεται ειδικούς, ομάδα, συνεργασία, να ανιχνεύεις τι πιστεύει το κοινό σου. Κάτι που αποτύχαμε. Παταγωδώς».
Σε ποιόν άλλον μπορεί να αναφέρεται αν όχι στην κυβέρνηση που έχει τον απόλυτο έλεγχο και την πλήρη ευθύνη;
Παρακάτω το εξειδικεύει: «Δεν ξέρω αν αποτύχαμε γιατί έφυγα εγώ από το προσκήνιο ή γιατί βγήκαν όλοι οι άλλοι. Αποτύχαμε γιατί σταματήσαμε να εμπιστευόμαστε την επιστήμη και εμπιστευόμασταν την ιδεοληψία μας».
Υπάρχει αμφιβολία ότι η βόμβα πέφτει στο μέγαρο Μαξίμου;
Όποιος αμφιβάλει ας προσέξει τη συνέχεια: «Το κύριο οικοδόμημα της επικοινωνίας κινδύνου χτίζεται πάνω στην εμπιστοσύνη απέναντι στο γιατρό, στον επιστήμονα, στον ειδικό ο οποίος θα αναλύσει την επικοινωνία κινδύνου. Ζήσαμε άπειρες ψευδείς ειδήσεις και ακόμα ζούμε».
Αυτός που την τρώει στο δόξα πατρί δεν είναι άλλος από τον Μητσοτάκη προσωπικά. Στην πανδημία τα είχε πάρει όλα. Τώρα τα χάνει όλα. Και ο πυροβολισμός έρχεται από εκεί που κανείς δεν περίμενε.
Το γιατί ο Τσιόδρας ανέβηκε στο κλαδί – προσέξτε: μετά την έκθεση του συνεργάτη του καθηγητή Λύτρα για τις ΜΕΘ- θα το δούμε σύντομα. Ήδη ακούγονται κάποια πράγματα και οι γνωρίζοντες συστήνουν να επικεντρώσουμε στο ρήμα «έφυγα» που χρησιμοποιεί. Εννοεί ότι τον… έφυγαν. Γιατί;.
Γ.Λ. / ieidiseis