ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Παρέμβαση εισαγγελέα μετά την εκπομπή του Λιάγκα για την 12χρονη


Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκων και παραβίαση δικαστικού απορρήτου. Η έρευνα αφορά στην υπόθεση της 12χρονης ανήλικης από τα Σεπόλια, η οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έχει πέσει θύμα βιασμού και μαστροπείας.
Σκοπός της έρευνας, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, να διακριβωθεί εάν τα παραπάνω αδικήματα έχουν τελεστεί με τη διακίνηση φωτογραφιών της ανήλικης ή άλλου οπτικού υλικού όπως αυτές που βρέθηκαν στα χέρια του παρουσιαστή Γιώργου Λιάγκα ο οποίος ανέφερε ότι έβλεπε φωτογραφίες βιασμού της 12χρονης στην υπόθεση Κολωνού, στην προχθεσινή εκπομπή του.
Η έρευνα έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχει διακινηθεί τέτοιο υλικό, υπάρχει παραγγελία να διερευνηθεί ποια είναι τα πρόσωπα που το διακίνησαν ώστε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε αυτά.

Ο Γιώργος Λιάγκας επιχείρησε χθες να τα «μαζέψει» για τα όσα είπε στην εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1, αναφορικά με την υπόθεση στον Κολωνό και τις φωτογραφίες της 12χρονης που ο ίδιος είπε ότι είδε.
Ο παρουσιαστής, κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκπομπής, δήλωσε πως παρεξηγήθηκαν τα όσα είπε χθες και υπογράμμισε ότι δεν έχει πρόσβαση στη δικογραφία και ότι δεν έχει δει τις πράξεις που καταγγέλλονται ότι έγιναν σε βάρος της 12χρονης.
Όμως, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής εκπομπής, κοιτάζοντας το τηλέφωνό του, ο Γιώργος Λιάγκας επανειλημμένα μίλησε για φωτογραφίες που μόλις είχε δει- λέγοντας μάλιστα ότι σε μία από αυτές «φαίνεται ο βιασμός» της ανήλικης. Γεγονός που προκάλεσε κατακραυγή, αλλά και πυροδότησε νέες συζητήσεις για το πώς η ελληνική τηλεόραση χειρίζεται υποθέσεις που έχουν σοκάρει με τη φρίκη τους.
Αναφορικά με τα λεγόμενά του προχθες, υποστήριξε ότι παρεξηγήθηκαν τα όσα ανέφερε και σημείωσε πως έχει δει την 12χρονη στους λογαριασμούς της ανήλικης στα social media.
«Επειδή γίνονται και παρανοήσεις και φταίω εγώ πολλές φορές. Κάνω αυτή τη δουλειά, υπηρετώντας και τη δημοσιογραφία και το lifestyle περίπου 30 χρόνια. Δεν έχω ζητήσει ποτέ από δικηγόρο δικογραφία. Ποτέ. Κι αν το έχω κάνει, να βγει οποιοσδήποτε δικηγόρος και να το πει. Δεν έχω ζητήσει ποτέ δικογραφία. Ούτε έχει σταλεί σε εμένα δικογραφία», είπε αρχικά.
«Όμως, μαθαίνω στοιχεία του ρεπορτάζ. Με παίρνουν και μου τα λένε. Και επειδή είπα κάτι χθες και παρεξηγήθηκε, οφείλω να το πω. Την μικρή την έχω δει και σας έχω περιγράψει ότι είναι ένα αγγελούδι, ένα κοριτσάκι 11-12 ετών. Το έχω δει στα social media τα δικά της, έχει πρωταγωνιστήσει σε διαφημιστικό σποτ παλιότερα. Δεν έχω δει σε καμία περίπτωση όλα αυτά που καταγγέλλονται, τις πράξεις», είπε ο παρουσιαστής.