ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Οργή Αρβανίτη και Κούλογλου για άρθρο της «Καθημερινής» - Έστειλαν εξώδικο


Με εξώδικο απαντούν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου και Κώστας Αρβανίτης, στο άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» με τίτλο «Άλλο Ερντογάν και άλλο Κατρούγκαλος».
Το εξώδικο στρέφεται τόσο κατά του αρθρογράφου όσο και κατά του διευθυντή της εφημερίδας Αλέξη Παπαχελά, με τους ευρωβουλευτές να τονίζουν ότι το εν λόγω δημοσίευμα: «Βρίθει αναληθών, υβριστικών, χυδαίων και συκοφαντικών χαρακτηρισμών και ως εκ τούτου προσβάλλει παράνομα και βάναυσα την προσωπικότητά και την επαγγελματική μας υπόσταση».
Ειδικότερα, στο άρθρο αναφέρεται μεταξύ άλλων: 
«... ο κ. Κατρούγκαλος δεν μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Δεν είναι η μόνη του διαφορά από τον Ερντογάν, είναι ωστόσο βασική. Βρίσκει ότι η Ελλάδα δεν σέβεται το ανθρωπιστικό δίκαιο; Ας μας προσφέρει γεγονότα, ει δυνατόν συγκεκριμένα και όχι υποθετικά, σαν την υπόθεση της Μαρίας, που την έθαψαν χωρίς να τη θάψουν. Φοβάμαι πολύ ότι δεν θα το κάνει. Οσο κι αν υπάρχουν πρόθυμοι και έγκυροι πληροφοριοδότες, όπως οι ευρωβουλευτές Κούλογλου και Αρβανίτης, που κάνουν εξαιρετική δουλειά κατά της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο. Και δεν θα το κάνει, διότι αν το κάνει θα αναγκαστεί να επιβεβαιώσει όσα έχει ήδη πει ο Ερντογάν και έχει ήδη καταδικάσει ως ψεύδη ο Κατρούγκαλος. Σε ποια γλώσσα να εξηγήσει ότι όσα είναι ψεύδη όταν τα λέει ο Ερντογάν είναι αλήθειες όταν τα λένε οι δικοί του και τα αριστερά παρελκόμενα; Οπότε αρκείται στις γενικόλογες διατυπώσεις περί ανθρωπισμού, διεθνούς δικαίου και λοιπά ζαρζαβατικά που φύονται στο μποστάνι της αντιπολίτευσης. Είπαμε, ο Ερντογάν μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Αναρωτιέμαι, όμως, αν θα έλεγε αυτά που λέει χωρίς τους προσκόπους της προπαγάνδας του».
Με αφορμή τις παραπάνω αναφορές, οι δύο ευρωβουλευτές σημειώνουν πως ο συντάκτης του άρθρου «μάς αποκάλεσε "πρόθυμους και έγκυρους πληροφοριοδότες που κάνουν εξαιρετική δουλειά κατά της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο", "προσκόπους της προπαγάνδας του (Ερντογάν)" και "αριστερά παρελκόμενα", εν ολίγοις εμφανίζοντάς μας ως προδότες και εχθρούς της πατρίδας και ενεργούμενα του Ερντογάν».
 Επίσης, οι ευρωβουλευτές κάνουν λόγο για «αστήρικτες και χυδαίες αιτιάσεις» και υπογραμμίζουν πως «ο συντάκτης επιλέγει συνειδητά την ευθεία, αήθη και εν γνώσει του αναληθή προσωπική επίθεση εις βάρος μας».

Καταλήγοντας, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον αρθρογράφο και τον διευθυντή της εφημερίδας να ανακαλέσουν το «επίμαχο, συκοφαντικό και δυσφημιστικό άρθρο», ζητούν να αναρτηθεί σχετικό «διορθωτικό» κείμενο που αποστέλλουν οι ίδιοι, και τονίζουν: «Επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας».