ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Κύριε Μητσοτάκη, κατηγορούνται για βιασμό οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ...


Μεγαλοστομίες για τον ρόλο της αστυνομίας και υποσχέσεις για περισσότερο «νόμο και τάξη» περιλάμβανε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο επικοινωνιακό πάρτι που έστησαν με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη σε εκδήλωση «για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας».
Όμως, ο πρωθυπουργός προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα κάνοντας μια επικίνδυνη δήλωση που ήδη έχει αρχίσει να προκαλεί αντιδράσεις, καθώς επιχείρησε να υποβαθμίσει το τρομακτικό περιστατικό και την καταγγελία της 19χρονης κοπέλας για ομαδικό βιασμό της από αστυνομικούς μέσα στο τμήμα Ομόνοιας σε... κατάχρηση εξουσίας.
Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ερμηνεύεται με προκλητικό τρόπο και ως «ξεκάθαρο μήνυμα» αναφέρει: 
Όπως έχω τονίσει και από το βήμα της Βουλής, δεν θα γίνει ανεκτή καμία κατάχρηση οργάνου της τάξης εις βάρος πολίτη. Θα τιμωρείται - και θα πρέπει να τιμωρείται- με κάθε εξάντληση της αυστηρότητας. Και στην καθημερινή αστυνόμευση και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και αναφέρομαι στο περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας που η δικαστική του διερεύνηση προχωρά και πρέπει να προχωρήσει με ταχύτητα.
Εμμέσως πλην σαφώς, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να ξεπλύνει μια δυσώδη υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη, την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και την κοινή γνώμη, για να μην χαλάσει το σημερινό σόου του Τάκη Θεοδωρικάκου.
Να σημειωθεί προς τον κύριο Μητσοτάκη, μήπως το έχει ξεχάσει, ότι οι δύο αστυνομικοί, παρότι αφέθηκαν ελεύθεροι με λίγους περιοριστικούς όρους, κατηγορούνται για το κακούργημα του ομαδικού βιασμού και έχουν τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα.

Εξοργιστικό

Η σε προεκλογικούς τόνους ομιλία του πρωθυπουργού, όπως αναμενόταν, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να χαρακτηρίζει «εξοργιστική» τη δήλωσή του περί κατάχρησης εξουσίας. Αναλυτικά:
"Ο κ. Μητσοτάκης έταζε ασφάλεια για όλους και έχει μετατρέψει τη χώρα σε λούνα παρκ του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς
Ο κ. Μητσοτάκης έταζε ασφάλεια για όλους, έχει μετατρέψει τη χώρα σε λούνα παρκ της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος με μαφιόζικες δολοφονίες μέρα μεσημέρι και έχει το θράσος να μιλά για μείωση της εγκληματικότητας. Σε τρία χρόνια δεν έχει διαλευκανθεί ούτε μία δολοφονία από το ξεκαθάρισμα λογαριασμών της μαφίας, ενώ ακόμα και η έρευνα για την εκτέλεση Καραϊβάζ είναι στο σκοτάδι.
Όσο για το «άβατο», η ΕΛ.ΑΣ χρειάστηκε τρία χρόνια για να κάνει μια επιχείρηση στις εστίες ενώ οι καταγγελίες ήταν γνωστές! Και ενώ ο μόνος που ευθυνόταν για την κατάντια αυτή ήταν ο εκλεκτός του ΟΝΝΕΔίτης κ. Δέρβος, που έδινε χιλιάδες ευρώ σε εταιρίες φύλαξης, για να βρίσκουν καταφύγιο τελικά εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου στην εστία.
Το πιο εξοργιστικό ωστόσο, είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης μίλησε απλά για «κατάχρηση εξουσίας» μεταξύ άλλων και για την καταγγελία βιασμού 19χρονης στο Α.Τ. Ομόνοιας από δύο ειδικούς φρουρούς.
Κατάχρηση εξουσίας έγινε στο σπίτι της οικογένειας Ινδαρέ. Κατάχρηση εξουσίας και αυταρχισμός είναι τα εκατοντάδες περιστατικά ακραίας αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, το ξύλο που ρίχνουν τα ΜΑΤ σε φοιτητές που διαδηλώνουν για καλύτερη Παιδεία, και στους απεργούς της «Μαλαματίνας».
Λίγη ενσυναίσθηση δεν θα έβλαπτε κ. Μητσοτάκη".

- από efsyn.gr