ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Νεκρός βρέθηκε φωτορεπόρτερ που αγνοούνταν από τις 13 Μαρτίου


Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 56 εκπρόσωποι ΜΜΕ έχουν πέσει θύματα επιθέσεων στην Ουκρανία, ι

Άλλος ένας άνθρωπος της δημοσιογραφίας έχασε τη ζωή του στην Ουκρανία.Πρόκειται για τον Ουκρανό φωτορεπόρτερ και ντοκιμαντερίστα Μακς Λέβιν που βρέθηκε νεκρός, ενώ αγνοούνταν από τις 13 Μαρτίου.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ουκρανικής προεδρίας, Αντρίι Γέρμακ, το πτώμα του Λέβιν «βρέθηκε κοντά στο χωριό Γκούτα Γκούτα Μεζιγίρσκα την 1η Απριλίου. Επίσης, σύμφωνα με τον Άντον Γερασένκο, σύμβουλο και πρώην υφυπουργό Εσωτερικών, ο 40χρονος Λέβιν εξαφανίστηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ενώ έκανε ρεπορτάζ στην περιοχή Βίσγκοροντ, όπου γίνονταν σφοδρές μάχες και «άφησε πίσω του τέσσερα αγόρια, τη σύζυγό του και τους ηλικιωμένους γονείς του».
Σύμφωνα με την ανεξάρτητη ουκρανική ΜΚΟ Ινστιτούτο Μαζικής Πληροφόρησης, ο Λέβιν, που ήταν άοπλος, σκοτώθηκε με «δύο πυροβολισμούς από ρωσικά φορητά όπλα».
Ο Λέβιν, σύμφωνα με το μέσο για το οποίο εργαζόταν, το LB.ua, είχε πάει με τον Ουκρανό στρατιωτικό και πρώην φωτογράφο Ολέκσι Τσερνίσοφ, στην περιοχή για να καταγράψει «τις συνέπειες της ρωσικής επιθετικότητας». Αφότου ξεκίνησαν οι μάχες στην περιοχή χάθηκαν τα ίχνη τους, ενώ ακόμη δεν έχει εντοπιστεί ο συνοδός στρατιωτικός.
Ο Λέβιν είχε συνεργαστεί με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, κυρίως για ντοκιμαντέρ σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Το τίμημα που πληρώνουν οι άνθρωποι των ΜΜΕ που καλύπτουν τον ρωσοουκρανικό πόλεμο προσπαθώντας να μεταδώσουν τα γεγονότα είναι ήδη πολύ βαρύ.
Έως τις 27 Μαρτίου, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές είχε γίνει γνωστό ότι είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 12 δημοσιογράφοι και άλλοι εργαζόμενοι σε ΜΜΕ και 10 τραυματίστηκαν. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες μέχρι στιγμής τουλάχιστον 56 εκπρόσωποι ΜΜΕ έχουν πέσει θύματα επιθέσεων στην Ουκρανία, μεταξύ αυτών 15 ξένοι υπήκοοι.