ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Σχέδιο «ασφυξίας» του ΚΙΝΑΛ


Η κυβέρνηση έχει αλλάξει στρατηγική έναντι του ΚΙΝΑΛ και έχουν σταµατήσει οι πολλές επιθέσεις και η προσωπική αποδόµηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Η τακτική αυτή δεν κρύβει, βεβαίως, κάποιον.. ξαφνικό έρωτα για το ΚΙΝΑΛ, απλώς αλλάζει τον τρόπο αναχαίτισης του κεντρώου κόµµατος που εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά στις δηµοσκοπήσεις. Στόχος του κυβερνώντος κόµµατος είναι να δηµιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στο ΚΙΝΑΛ και να το αφαιµάξει εκλογικά, χωρίς να µπαίνει στη βάσανο των επιθέσεων που µπορεί να λειτουργούν και αντίστροφα: να το αναδεικνύουν σε «παίκτη».

Ανοίγματα

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται και διάφορες εισηγήσεις για αξιοποίηση και άλλων στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, όπως για παράδειγμα ο Γιάννης Μανιάτης. Ο πρωθυπουργός, άλλωστε, στην τελευταία ομιλία του στη Βουλή είπε κάτι, για όσους δεν το πρόσεξαν, που αποκάλυψε πως η στρατηγική της ενσωμάτωσης κεντρώων πολιτικών κάθε άλλο παρά έχει παρέλθει. Θύμισε συγκεκριμένα πως «αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι μπορεί να είναι μεν κυβέρνηση ενός κόμματος στα χαρτιά, έχει ενσωματώσει όμως δυνάμεις και στελέχη πολύ ευρύτερα των παραδοσιακών ορίων της Ν.Δ.».

Μονόδρομος

Με δεδομένο, δε, πως όπως διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή η αυτοδυναμία για τη Ν.Δ. είναι κάτι σαν «ή ταν ή επί τας», η στρατηγική προσήλωση στο Κέντρο και η αποψίλωση του ΚΙΝΑΛ είναι πιο επιβεβλημένες από ποτέ. Εκτός εάν θεωρεί κάποιος πως ο Ανδρουλάκης μπορεί να μπει σε μια συγκυβέρνηση και να κάψει το όποιο πολιτικό κεφάλαιο μπορεί να αναπτύξει μελλοντικά.