ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Tελικά η Πέγκυ Ζήνα τάχθηκε κατά του Πούτιν; Υπήρχαν ή όχι ουκρανικές σημαίες στα Προπύλαια;


Οι γνωστοί κύκλοι, κυβερνητικοί και δημοσιογραφικοί, κατάφεραν και μετέτρεψαν τη μεγάλη αντιπολεμική συναυλία σε πολιτική συγκέντρωση, σε αντικυβερνητική διαδήλωση. Και, μάλιστα, χωρίς να ακουστεί το γνωστό σύνθημα για τον πρωθυπουργό. Την πάτησαν ολοκληρωτικά.
Ήταν μία μεγάλη γιορτή η οποία, ωστόσο, δεν καλύφθηκε από τα κεντρικά ΜΜΕ. Βλέπετε, τα κανάλια παρουσιάζουν τις αντιπολεμικές συγκεντρώσεις που γίνονται στο Λονδίνο και το Βερολίνο, αλλά δεν παρουσιάζουν την αντιπολεμική συγκέντρωση που γίνεται στην Αθήνα! Μαγικό, έτσι; Είναι από τα παράδοξα της ελληνικής δημοσιογραφίας. Τα έχουμε συνηθίσει πια. Τα δελτία ειδήσεων επικρίνουν σφόδρα την ποδηλατάδα του Μπόρις Τζόνσον αλλά δεν βγάζουν τσιμουδιά για την ποδηλατάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Χθες το βράδυ, στα Προπύλαια, πραγματοποιήθηκε μία τετράωρη συναυλία με 40 καλλιτέχνες που μάζεψε, όπως είδατε κι εσείς, χιλιάδες κόσμο. Μία συναυλία που πολεμήθηκε όσο λίγες. Η δράση έφερε την αντίδραση , εξ ου και τα πλημμυρισμένα Προπύλαια. 
  • Στην αρχή δεν τους άρεσε η αφίσα γιατί δεν έλεγε για την Ουκρανία. 
  • Μετά δεν τους άρεσε γιατί έλεγε για την Ουκρανία αλλά δεν έλεγε για τη Ρωσία.
  •  Μετά δεν τους άρεσε γιατί έλεγε για την Ουκρανία, έλεγε και για τη Ρωσία, αλλά δεν έλεγε για τον Πούτιν. Έβρισκαν συνεχώς να ενοχλούνται από κάτι. 
  • Σήμερα το πρωί λένε πως δεν είδαν ουκρανικές σημαίες. 
  • Μέχρι το βράδυ θα ψάχνουν να βρουν αν η Πέγκυ Ζήνα και ο Μανώλης Μητσιάς έχουν καταδικάσει τον Πούτιν. Τον έχουν;
Μην ξεχάσουμε να πούμε συγχαρητήρια, πριν απ' όλους, στον γιο του πρωθυπουργού. Η συμβολή του στη χθεσινή επιτυχία είναι τεράστια. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο άλλαξε το κλίμα ανάμεσα στους καλλιτέχνες μετά την ανάρτησή του. Όλοι έγιναν μία γροθιά. Όποιες δεύτερες σκέψεις μπορεί να υπήρχαν (λόγω των λυσσαλέων επιθέσεων) εξαφανίστηκαν μονομιάς.
Σπουδαία και η συμβολή των ΜΜΕ. Μας θύμισαν το 2015 που, τι να κάνουμε, όλες οι κοινωνικές ομάδες ήταν υπέρ του ΝΑΙ.
Αυτοί θα πνιγούν από μόνοι τους (#diplhs). Το πάθημα δεν τους έγινε μάθημα.

Δημήτρης Κανελλόπουλος / ΕφΣυν