ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Γιατί χαμογελά ο Τσίπρας


Τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ένας ευγενής άνθρωπος. Έστω και με μια μικρή καθυστέρηση δεν παρέλειψε να στείλει στον Αλέξη Τσίπρα το δώρο για την ονομαστική του εορτή. Για την ακρίβεια, όχι ένα, αλλά δυο-τρία και μάλιστα εξαιρετικά.
Με την προχθεσινή ομιλία του στο συνέδριο του «Οικονομικού Ταχυδρόμου», ο Πρωθυπουργός πρόσφερε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ένα δίλημμα εξουσίας και μια κυβερνητική προοπτική. Το πρώτο για την πορεία έως τις εκλογές, το δεύτερο για την επόμενη μέρα.
Ας δούμε το πρώτο δώρο. Μέχρι στιγμής, ο Αλέξης Τσίπρας δυσκολευόταν να απαντήσει στο δίλημμα «αυτοδυναμία ή χάος». Γιατί οι πολίτες, ως γνωστόν, εμπιστεύονται την πολιτική σταθερότητα και η «αυτοδυναμία της ΝΔ» έμοιαζε ακλόνητη επιλογή απέναντι στις οποιεσδήποτε εναλλακτικές.
Ο Πρωθυπουργός λοιπόν φρόντισε γενναιόδωρο να τον απαλλάξει από πολλές δυσκολίες. Από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης μοιάζει να εγκαταλείπει το αφήγημα της αυτοδυναμίας, στο τραπέζι μπαίνει η προοπτική των κυβερνήσεων συνεργασίας. Ένας Τσίπρας από το παράθυρο, δηλαδή.

- απόσπασμα από κείμενο που υπογράφει ο Θανάσης Τσεκούρας στο ieidiseis (δείτε τη συνέχεια ΕΔΩ)