ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Κλείνει η ψαλίδα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ


Δημοσκόπηση Alco για το Open


Kλείνει η ψαλίδα της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά στην πρόθεση ψήφου να καταγράφεται στις 8,9 μονάδες με το κυβερνών κόμμα να καταγράφει μικρή πτώση. Πτώση καταγράφεται και για το ΚΙΝΑΛ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός στο 22,2% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open. Οι πολίτες εκφράζουν μεγάλη ανησυχία για το κύμα ακρίβειας, τον πόλεμο στη Ουκρανία και την πιθανή αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας. 
Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα προηγείται με 31,1% (31,8% στην προηγούμενη μέτρηση της Alco), ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δεύτερος με 22,2% ενώ το ΚΙΝΑΛ σημειώνοντας πτώση 1,1 καταγράφει ποσοστό 13% και είναι στην τρίτη θέση. Το ΚΚΕ παραμένει στην τέταρτη θέση με ποσοστό 5,8 ενώ η Ελληνική Λύση είναι στο 4,5%. Οριακά εκτός βουλής είναι το Μέρα25, καθώς καταγράφει ποσοστό 2,8%.


 
Στο ερώτημα πόσο ανησυχούν οι πολίτες για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στην ελληνική οικονομία, το 60% απαντά «πολύ», το 33% «αρκετά» ενώ μόνο 4% λέει «λίγο» και 2% «καθόλου».
Iδιαίτερα υψηλά είναι τα ποσοστά ανησυχίας και αναφορικά με την πιθανότητα ενίσχυσης του ρόλου της Τουρκίας από τις εξελίξεις στην Ουκρανία. 33% λέει ότι ανησυχεί πολύ και 38% αρκετά ενώ 16% απαντά λίγο και 9% καθόλου.