ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Η Ελλάδα στην αμερικανική λίστα με τις χώρες «πολύ υψηλού κινδύνου»


Oι ΗΠΑ αναθεώρησαν την ταξιδιωτική τους λίστα, εντάσσοντας τη χώρα μας στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου.Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (Centers for Disease Control and Prevention - CDC ) που είναι το κορυφαίο εθνικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών,  βάζουν την Ελλάδα στην «κατηγορία 4», συστήνοντας στους τουρίστες να μην ταξιδεύουν στη χώρα μας.
Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, ότι συστήνεται στους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στη χώρα μας, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού παίρνουν την ανηφόρα και η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα είναι επικίνδυνη.
Όσοι ταξιδεύσουν προς τη χώρα μας θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, προσθέτει το CDC, επισημαίνοντας ότι «οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν και να μεταδώσουν τον ιό, ωστόσο τα διεθνή ταξίδια κρύβουν επιπρόσθετους κινδύνους».
Οι προορισμοί που εντάσσονται στην «κατηγορία 4» έχουν 500 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 28 ημέρες, σύμφωνα με τις παραμέτρους που έχει θέσει το CDC.
Στην αναθεωρημένη λίστα, εκτός από τη χώρα μας, μπήκαν: Ανδόρα, Κουρασάο, Γιβραλτάρ, Γουαδελούπη, Ιράν, Ιρλανδία, Καζακστάν, Λεσότο, Λιβύη, Μάλτα, Μαρτινίκα, Νησιά του Αγίου Βαρθολομαίο, Νησιά Σεν Μαρτέν και οι Παρθένες Νήσοι.
Υπενθυμίζεται ότι οι μη Αμερικανοί πολίτες από την Ιρλανδία και την Ελλάδα δεν μπορούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ από τις 25 Ιανουαρίου 2021. Πρόσφατα ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι περιορισμοί αυτοί θα παραμείνουν σε ισχύ εξαιτίας της επέλασης της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού.