ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Ένας... ανέμελος πρωθυπουργός στα καμένα


Επίσκεψη-αστραπή για τον πρωθυπουργό στο πύρινο μέτωπο της Βαρυμπόμπης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να... εμφανίζεται για λίγη ώρα για να μας ενημερώσει ότι έγινε υποδειγματική δουλειά..Ο Μητσοτάκης βρέθηκε στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος» και αφού συμμετείχε σε μίνι σύσκεψη, έκανε δηλώσεις για την κατάσταση.
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής, έγινε μεγάλη δουλειά μέσα στη νύχτα από τα πεζοπόρα τμήματα» σημείωσε ο πρωθυπουργός για να επαναλάβει το αφήγημα που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση πως αφού δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές… όλα πήγαν καλά.
«Κρατώ ως θετικό ότι δόξα τω Θεώ δεν είχαμε μέχρι στιγμής απώλεια ζωής. Το σύστημα εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά. Οι κρίσιμες υποδομές άντεξαν. Θα ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών, τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν, το δάσος θα ξαναγίνει, έχουμε ακόμη δύσκολες μέρες καθώς ο καύσωνας συνεχίζεται και οι άνεμοι θα μεγαλώσουν» είπε ο πρωθυπουργός και… αποχώρησε.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς, από την πλευρά του, επισήμανε ότι από τα τέσσερα πύρινα μέτωπα το ένα είναι ενεργό και τα υπόλοιπα παραμένουν σε ύφεση. Εξήγησε ότι τη νύχτα έπεσαν οι άνεμοι και ανέβηκε η υγρασία και παρά το υψηλό θερμικό φορτίο, οι εξελίξεις αυτές βοήθησαν τις προσπάθειες κατάσβεσης.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας τα εναέρια μέσα έχουν πλέον την αποστολή να κλείσουν τα μέτωπα για να προχωρήσει η οριοθέτηση της πυρκαγιάς.
- από efsyn.gr