ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Προπαγάνδα αστέρων


Ρεσιτάλ συγκαλυμμένης κυβερνητικής προπαγάνδας χθες από το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου, τις αναρτήσεις του οποίου έσπευσαν ν' αναπαράγουν ασχολίαστα σχεδόν.. όλα τα πόρταλ και ΜΜΕ, των αντιπολιτευτικών συμπεριλαμβανομένων.
Δεν περιορίστηκε στη διασκέδαση των εντυπώσεων από το ολοκαύτωμα εν μέσω πλήρους νηνεμίας, επικαλούμενο την «τοπική κυκλοφορία ανέμου» που (όπως γνωρίζουμε από αναρίθμητα σχετικά ρεπορτάζ των τελευταίων δεκαετιών) δημιουργείται ΠΑΝΤΑ σε περίπτωση πυρκαγιάς, ΜΕΤΑ την εκδήλωση και επέκτασή της.
Το αποκορύφωμα ήρθε με το δημοφιλές βιντεάκι «Χρονογράφημα (Time Lapse Video) της δασικής πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη», στο οποίο -μέσω της τεχνητής επιτάχυνσης (fast forward)- δίνεται στον θεατή η απόλυτα ψευδής εντύπωση ότι όλα συνέβησαν μέσα σε 27 όλα κι όλα δευτερόλεπτα.
Πόσοι θα προσέξουν τα ψιλά γράμματα της ανάρτησης, για να καταλάβουν πως η μετάβαση από την αρχική (μικρή) εστία στην τελική λαίλαπα δεν ολοκληρώθηκε σε μισό λεπτό (οπότε, τι να προλάβει κανείς...), αλλά σε σχεδόν δέκα ώρες;