ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Ο βασιλιάς είναι γυμνός!..


Για τους πολίτες που αγωνιούν για την επέλαση της φωτιάς στην Αττική, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, για τους ανθρώπους που βλέπουν τις περιουσίες τους να καίγονται και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να περισπώνται από το ένα σημείο στο άλλο, σε μια κραυγαλέα απουσία σχεδίου και συντονισμού, ελάχιστη σημασία έχει το τι σηματοδοτεί η χθεσινή εμφάνιση του πρωθυπουργού ως συνεσταλμένου Νέρωνα μπροστά στο θέαμα της φλεγόμενης Ρώμης ή ως περιδεούς Πόντιου Πιλάτου πάνω από το πτώμα ακόμη ενός εσταυρωμένου.
Η προτεραιότητα των πολιτών είναι να σταθούν όρθιοι μπροστά σε μιαν ακόμη εν εξελίξει περιβαλλοντική τραγωδία, να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται, να ανασυνταχθούν, να διοχετεύσουν ορθολογικά την οργή τους, που ασυγκράτητη πια ανάγκασε τον αλαζόνα πρωθυπουργό και την αυτάρεσκη κυβέρνηση σε μια κυνική ομολογία ήττας, αποτυχίας, αδυναμίας και ανικανότητας μπροστά στον πύρινο όλεθρο.
Χθες, ενώ η φωτιά κατάκαιγε χωρίς το παραμικρό ανάχωμα έξι περιφέρειες της χώρας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις ηρωικώς μαχόμενες, αλλά ανεξήγητα διεσπαρμένες και άδικα σπαταλημένες σε εντολές επέμβασης και ενέργειες που δεν πρόδιδαν την παραμικρή υποψία συγκροτημένου σχεδίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ηττοπαθής, απολογητικός, συγκαταβατικός.
Η έπαρση, η αλαζονεία και η αυτοπεποίθηση δυο χρόνων εξαερώθηκε μπροστά στις θερμοκρασίες... κόλασης που αναπτύσσονται στις πυρκαγιές, αλλά και μπροστά στον πυρακτωμένο θυμό των ανυπεράσπιστων πολιτών.
«Αύριο θα είναι πιο δύσκολα», είπε ο πρωθυπουργός χθες. Το ίδιο είχε πει και προχθές, το ίδιο ίσως πει και σήμερα, ομολογώντας ότι το μόνο σχέδιο της κυβέρνησης –με άλλοθι την κλιματική αλλαγή, την αποφυγή ακόμη μιας ανθρώπινης τραγωδίας και το Μάτι, α ναι, το Μάτι!– είναι το «ό,τι είναι να καεί, ας καεί...»
Ο βασιλιάς είναι γυμνός! Ηταν και πριν γυμνός, ήταν ολόγυμνος δυο χρόνια τώρα, από τη στιγμή που στρογγυλοκάθισε στον θρόνο του· ήταν θεόγυμνος και στον ενάμιση χρόνο της πανδημίας. Αλλά το καμουφλάζ μιας επικοινωνιακής καταιγίδας εξωραϊσμού, εξαγοράς και παραπλάνησης κάλυπτε τη γύμνια του.
Η γυμνή αλήθεια της φωτιάς, οι καρφωμένες εδώ και τέσσερα 24ωρα στην καταστροφική επέλασή της τηλεοπτικές κάμερες, τα παραδομένα στα απύλωτα στόματα των εξοργισμένων πολιτών μικρόφωνα των ρεπορτάζ, η πλημμυρίδα θυμού για την κρατική παραλυσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σάρωσαν και το τελευταίο καμουφλάζ.
Ο βασιλιάς είναι γυμνός κι απροστάτευτος μπροστά στην πολιτική και κοινωνική πυρκαγιά που άναψε ο ίδιος...

ΕΦ.ΣΥΝ. / Αποψη