ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Κωνσταντίνος Μίχαλος: Τον πρόδωσε η καρδιά του


Nεκρός από ανακοπή στο εργοστάσιό του που κινδύνευσε από τη μεγάλη πυρκαγιά βρέθηκε χθες ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος. Eντοπίσθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο γραφείο του στο Κρυονέρι και διακομίσθηκε στο ΚΑΤ.
Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος ήταν από την πρώτη στιγμή στο Κρυονέρι το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της πύρινης λαίλαπας και παρακολουθούσε από κοντά την όλη κατάσταση.
Μάλιστα πριν λίγες ώρες είχε συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ είχε κάνει ανάρτηση στα social media ευχαριστώντας πυροσβέστες και εθελοντές.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος γεννήθηκε το 1960, και σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Essex της Μ. Βρετανίας, ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics & Political Science σε θέματα οικονομικών εφαρμογών.
Από το Μάρτιο του 2012, ήταν Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, και από το 2006, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (θέση στην οποία επανεξελέγη το Δεκέμβριο του 2011).
Από το 1988 υπήρξε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της βιομηχανικής – εξαγωγικής εταιρείας SWAN Α.Ε. που εδρεύει στο Κρυονέρι Αττικής.
Από το 1993 ως το 2005 ήταν εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ, στο οποίο, την περίοδο 1998 – 2002, κατείχε τη θέση του Οικονομικού Επόπτη.
Το 2002 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του Αραβοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και το 2004 Αντιπρόεδρός του, ενώ το 2003 εξελέγη Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βορείου Αττικής.
Το 2004 – 2005 διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Το 2005 – 2006 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών.
Το 2009 εξελέγη μέλος ΔΣ του ΟΤΕ.
Το 2012 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας ASTIR PALACE Α.Ε. και του Δ.Σ. της εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος ήταν έγγαμος με τέσσερα παιδιά.

ΣΥΡΙΖΑ: Συνέβαλε τα μέγιστα στην επιβίωση
και την εξωστρέφεια της ελληνικής επιχειρηματικότητας

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος αγωνιούσε, όπως χιλιάδες συμπολίτες μας, για τους κόπους μίας ζωής που απειλούνται να γίνουν στάχτη σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.
«Σε όλη την πορεία του ο Κωνσταντίνος Μίχαλος συνέδεσε το όνομά του με τον επιμελητηριακό θεσμό και το ελληνικό επιχειρείν. Από το 2011 Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και από το 2012 επικεφαλής και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, συνέβαλε τα μέγιστα στην επιβίωση και την εξωστρέφεια της ελληνικής επιχειρηματικότητας στα δύσκολα χρόνια της κρίσης.
Τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τα παιδιά και τους οικείους του» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.