ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Το «στρίβειν» των Νέων...


Πώς ξεφεύγεις από τη δυσάρεστη επικαιρότητα που θίγει πρόσωπα και φορείς; Πώς θα αποφύγεις να δείξεις το μέγεθος της καταστροφής, να αναδείξεις αιτίες και ευθύνες, να καταγγείλεις υπεύθυνους,.. να συντρέξεις στον πόνο των ρημαγμένων, να στέρξεις στις φωνές και στα παράπονά τους τούτες τις ώρες τού χαμού, να μετάσχεις και εσύ στην εικόνα τής ημέρας, αλλά μαζί με όλα αυτά να μην είσαι ανεπίκαιρος; Απάντηση στα ερωτήματα δίνει το χθεσινό πρωτοσέλιδο των Νέων που, βέβαια, δεν έχει αδιάφορο βασικό θέμα: «Τι εισπνεύσαμε μέσα σε 24 ώρες» μας ενημερώνει. Ενδιαφέρον, αλλά είναι παράταιρο σε σχέση με τις υπόλοιπες εφημερίδες. Όταν σχεδόν όλα τα άλλα πρωτοσέλιδα κραυγάζουν για την κόλαση της φωτιάς στην Ελλάδα, τα Νέα στρίβουν δια της καταγραφής των επιπτώσεων στο αναπνευστικό.
Είπαμε, καλό θέμα (έστω και αν είχε βγει μερικώς το βράδυ στο Διαδίκτυο), αλλά καταλληλότερο για δεύτερο –από τα δυνατά δεύτερα (απέχουν λίγο από τα πρώτα) που φτιάχνει συχνά η εφημερίδα. Η οποία για όλα τα υπόλοιπα της ημέρας τών πυρκαγιών περιορίζεται σε μερικά χτυπήματα στην πλαισίωση του βασικού της. Και ακολουθεί το «στρίβειν» δια άλλου, ουσιαστικού μεν, αλλά κάπως περιφερειακού, βασικού θέματος.

- από το harddog