ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Επίθεση πυρόπληκτων κατά δημοσιογράφων στην Τουρκία...


...εξαιτίας της φιλοκυβερνητικής προπαγάνδας 

Αγανάκτηση στην Τουρκία για τις οκτώ ζωές που χάθηκαν και τις ανυπολόγιστες καταστροφές εξαιτίας των δεκάδων πυρκαγιών σε διάφορα σημεία της χώρας. Στη Μαρμαρίδα, όπου οι φωτιές μαίνονται..για 6η μέρα, πυρόπληκτοι επιτέθηκαν κατά συνεργείου του τηλεοπτικού σταθμού Α HABER, την ώρα ζωντανής σύνδεσης στο κεντρικό δελτίο.
Το περιστατικό συνέβη στον οικισμό Χισάρονου της Μαρμαρίδας, που υπάρχουν πολλά πύρινα μέτωπα που έχουν καταστρέψει δεκάδες κατοικίες.
Την ώρα που ο δημοσιογράφος του A Haber ήταν σε ζωντανή μετάδοση και οι κάμερες έδειχναν την πυρκαγιά, ακούγεται να λέει: «Αυτή την στιγμή έρχονται εναντίον μας. Οι πολίτες είναι πολύ εξοργισμένοι. Τσετιν μπορείς να έρθεις προς τα εδώ; Μετά από την αντίδραση των πολιτών υποχρεωθήκαμε να βαδίσουμε». Την ίδια ώρα ακούγεται η φωνή μιας γυναίκας που λέει αγανακτισμένη: «Εξαιτίας σας», με αποτέλεσμα ο δημοσιογράφος να διακόψει άμεσα τη ζωντανή μετάδοση.
Στο στόχαστρο των πυρόπληκτων βρέθηκε και το δίκτυο TRT που τις προηγούμενες μέρες είχε μεταδώσει ψευδώς πως οι φωτιές στο Χισαρονού της Αττάλειας σβήστηκαν.
Το συνεργείο του TRT στην περιοχή δέχτηκε επίθεση από αγανακτισμένους κατοίκους, που ζήτησαν εξηγήσεις για την παραπληροφόρηση. Ένας από αυτός μάλιστα επιτέθηκε και χτύπησε έναν από τους δημοσιογράφους, την ίδια ώρα που η φωτιά μαίνεται πίσω τους.