ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Καίγεται η Ελλάδα


Τραγικές στιγμές για τους κατοίκους που κλήθηκαν να εκκενώσουν οικισμούς στην Αττική. Στη Βαρυμπόμπη και στις Αδάμες έχουν μπει οι φλόγες στα σπιτια. Έκτακτη σύσκεψη στον ΑΔΜΗΕ.. καθώς ανακύπτει κίνδυνος για την ηλεκτροδότηση στα ανατολικά του λεκανοπεδίου.
Δεκάδες τα πύρινα μέτωπα σε όλη την επικράτεια. Εστίες σε Μεσσηνία, Λακωνία, Εύβοια και Κω, με τις φλόγες να προσεγγίζουν οικισμούς. Αναζωπυρώσεις στην Ρόδο.
Σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να γίνει αποτίμηση για τις πυρκαγιές στη χώρα.
Eκλεισε η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας όπου προς Αθήνα, διακόπηκε η κυκλοφορίαστην έξοδο για Καπανδρίτι. Επίσης, κλειστή είναι η Τατοΐου από λεωφόρο Κύμης έως οδό Ερυθραίας , Ερυθραίας από τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης, η Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία, ταβέρνα «Λάμπρος»).

Στο νοσοκομείο 6 πολίτες και ένας πυροσβέστης

Με ήπια αναπνευστικά προβλήματα έξι κάτοικοι της περιοχής της Βαρυμπόμπης έχουν διακομιστεί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και ένας πυροσβέστης με δύσπνοια έχει διακομιστεί στο ΓΝΑ 251.
Στην περιοχή βρίσκονται μια Κινητή Ιατρική Μονάδα, μία μηχανή, ένα όχημα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) και 9 ασθενοφόρα ενώ μέσω του «112» οι αρχές ζητούν από τους τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού να απομακρυνθούν.Νωρίτερα απομακρύνθηκαν τα άλογα από ιππικούς όμιλους της περιοχή της Βαρυμπόμπης, με ορισμένα να φτάνουν στα στενά και στο κέντρο της.

Δεκάδες τα πύρινα μέτωπα σε όλη την επικράτεια

Εστίες σε Μεσσηνία, Λακωνία, Εύβοια και Κω, με τις φλόγες να προσεγγίζουν οικισμούς. Συγκεκριμένα, αναζωπύρωση παρουσιάζει σήμερα η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες κοντά στην Κορώνη Μεσσηνίας. Με επίκεντρο την περιοχή Βασιλίτσι, η φωτιά δυνάμωσε ξανά, εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων, οι οποίοι κατευθύνουν τις φλόγες προς κατοικημένες περιοχές και απειλούνται σπίτια.
Το μέτωπο καίει ανάμεσα στο Βασιλίτσι και τη Χρυσοκελλαριά και κατευθύνεται προς Λιβαδάκια. Ήδη δόθηκε εντολή για την εκκένωση τριών οικισμών (Λιβαδάκια, Άγ. Γεώργιος και Βασιλίτσι). Κάτοικοι και άλλων οικισμό της περιοχής έχουν ήδη αρχίσει να αναχωρούν από τα σπίτια τους, καθώς το μέτωπο εξελίσσεται γρήγορα και επεκτείνεται.
Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στο νησί της Κω, στην περιοχή Μαρμαρωτό, κυρίως σε χορτολιβαδική, αλλά και σε δασική έκταση. Η φωτιά είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή και θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη, με την πυροσβεστική να καταβάλλει προσπάθειες ώστε οι φλόγες να μην ξεφύγουν προς το δάσος του Ασκληπιείου.
- από efsyn