ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Πλάκα έχουν οι αναγνώστες, οι τηλεθεατές, οι ακροατές!

Ο
Χρήστος Ξανθάκης σχολιάζει όλα τα καυτά θέματα στο μιντιακό τοπίο

 Πλάκα έχουν οι αναγνώστες, οι τηλεθεατές, οι ακροατές!
Από τη μία τα βρίζουν τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και από την άλλη όλο σπεύδουν στις σελίδες τους, στις οθόνες τους, στα ηχεία τους.
Σε καιρούς κρίσης μάλιστα, όπως η επιδημία του κορωνοϊού, εκεί..

να δείτε πως τρέχουν ακόμη περισσότερο στα media οι πάντες για να ενημερωθούν –ή για να «ενημερωθούν», εξαρτάται πως το βλέπει κανείς.
* Τα ξέρουμε τα ανωτέρω κι αν δεν τα ξέρουμε τα υποπτευόμαστε. Κι έρχεται να επιβεβαιώσει τις υποψίες μας μια έρευνα που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος των Τμημάτων Ιστορίας και Πληροφορικής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και δημοσίευσε η Εφημερίδα των Συντακτών.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από 12 ως 17 Μαΐου με τη συμμετοχή 1.022 πολιτών.
* Και πάμε τώρα στους αριθμούς, μιας και ψοφάτε μερικοί και μερικές για νούμερα.
Εδώ λοιπόν η απαξίωση των ΜΜΕ είναι πλήρης, καθώς το 84,6 % των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης «εξυπηρετούν επιχειρηματικά ή άλλα συμφέροντα»!
Επίσης ένα ποσοστό 46,7 % θεωρεί «λίγο» αντικειμενική τη δημοσιογραφία στην Ελλάδα σήμερα, ενώ ένα ποσοστό 31,6 % απάντησε «καθόλου». Σύνολο 78,3 %, σαν να λέμε οκτώ στους δέκα μας έχουν στο φτύσιμο…
* Την ίδια ώρα όμως, μόλις σφίξουν τα γάλατα, στα media τρέχουν να «ξεστραβωθούν» όλοι εκείνοι και όλες εκείνες που τα θεωρούν αναξιόπιστα!
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, σχεδόν επτά στους δέκα δηλώνουν ότι κατά της κρίσης του κορωνοϊού ενημερώθηκαν περισσότερο από τα ΜΜΕ για την επικαιρότητα. Αναλυτικότερα, το 65,7 % απάντησε ότι ενημερώθηκε περισσότερο, το 22,1 % το ίδιο με πριν, το 10,5 %, ενώ υπήρχε και ένα ποσοστό 1,8 & που τα έγραψε όλα στα παλαιότερα των υποδημάτων του και δεν ενημερώθηκε καθόλου!
* Α και κάτι ακόμη: Σχεδόν οκτώ στους δέκα (ποσοστό 76,2 %) δήλωσαν ότι το μέλλον ανήκει στις ενημερωτικές ιστοσελίδες, ενώ το 42,3 % πιστεύει ότι οι εφημερίδες εμπνέουν κύρος και σεβασμό. Τρικυμία εν κρανίω, αναμφίβολα…

 - από τη στήλη medioΠΙΛΑΦΟ στο newpost