ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Στη φυλακή oδηγούνται τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής

Πέντε πρώην βουλευτές αφέθηκαν ελεύθεροι - Ποιοι παραδόθηκαν

Την ιστορική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή μετά από πεντέμιση χρόνια που διήρκησε η εκδίκαση της υπόθεσης, ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη. Η αυλαία της δίκης έπεσε με τη φυλάκιση των 38 εκ των 50 κατηγορουμένων για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
Στη φυλακή θα καταλήξουν ο Γιώργος Ρουπακιάς και άλλοι 15 για τη.. δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τα μέλη της ηγετικής ομάδας της ΧΑ, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιώργος Γερμενής, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Ιωάννης Λαγός, ο Χρήστος Παππάς, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος και πολλά επιχειρησιακά στελέχη που είχαν δραστηριότητα στις εγκληματικές δράσεις της οργάνωσης, όπως Πατέλης, Πανταζής, Καζαντζόγλου και πολλοί άλλοι.
Αναστολή δόθηκε μόνο σε 12 από τους 50 κατηγορούμενους. Μεταξύ των 12 που έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα οι εφέσεις τους είναι και οι πρώην βουλευτές Μιχαήλ Αρβανίτης, Ελένη Ζαρούλια, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας και Δημήτρης Κουκούτσης.
Σημειώνεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Γιώργος Πατέλης παραδόθηκαν λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης.