ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Η στατιστική μπούρδα του Άδωνι

Η ιστορική συγκέντρωση της 7ης Οκτωβρίου έξω από το Εφετείο, ημέρα που ανακοινώθηκε η ενοχή των Χρυσαυγιτών, είναι η αιτία κατά τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, της εκτόξευσης των κρουσμάτων. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πριν 14 ημέρες, άρα «αυτό φταίει», είπε ο Γεωργιάδης και το παπαγάλισαν κι άλλοι που.. έχουν παρόμοιες σκοπιμότητες ή κακές επιδόσεις στη στατιστική.
Ας το δούμε με νούμερα λοιπόν:
7/10: Σύνολο 407 κρούσματα, 194 στην Αττική (ποσοστό 47,7%).
21/10: Σύνολο 865 κρούσματα, 331 στην Αττική (ποσοστό 38,3%).
Θεσσαλονίκη
7/10: 16 κρούσματα από τα 407 του συνόλου (ποσοστό 4%)
21/10: 181 κρούσματα από τα 865 του συνόλου (ποσοστό 21%).
Άρα η συγκέντρωση στο Εφετείο για κάποιον μυστήριο λόγο πολλαπλασίασε τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη. Έφερε επίσης έξαρση σε Καστοριά, Λάρισα, Σέρρες και Βοιωτία.
Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του συλλαλητηρίου στο Εφετείο, ο Άδωνις Γεωργιάδης λησμονεί τον τρόπο με τον οποίον η κυβέρνηση χειρίστηκε ευαίσθητα θέματα όπως το άνοιγμα του τουρισμού ή τις εικόνες... χάους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με τους πολίτες να στοιβάζονται στα βαγόνια, στοχοποιώντας τους, προκειμένου να «σκεπάσει» τη μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης.
Είναι φανερό ότι μερικοί χρησιμοποιούν τη στατιστική όπως οι μεθυσμένοι τους φανοστάτες. Όχι για να φωτιστούν αλλά για να κρατηθούν.