ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Γ. Μαντζουράνης: Απολύτως εσφαλμένη η εισαγγελική πρόταση για αναστολή ποινών


Την απόλυτη διαφωνία του με την πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής για αναστολή των ποινών, που έχουν επιβληθεί στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εξέφρασε ο νομικός Γιάννης Μαντζουράνης.
Εξηγώντας την άποψή του τονισε ότι "ακόμη και το 2019 οι καταδικασθέντες πλέον, έδειχναν.. παραβατική συμπεριφορά", προσθέτοντας για την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου ότι "είναι απόλυτο δικαίωμα της να εκφράζει τις θέσεις της, οι οποίες δεν είναι δεσμευτικές για το δικαστήριο".
Ο Ιω. Μαντζουράνης μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο ΘΕΜΑ 104.6 αναφέρθηκε στη σύμβαση του Παλέρμο, που ορίζει την εγκληματική οργάνωση εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οπως είπε, η Σύμβαση που υπογράφηκε το 2001 και σύμφωνα με το άρθρο 2 εγκληματική οργάνωση ορίζεται με συγκεκριμένα στοιχεία, όταν υπάρχει επιδίωξη οικονομικού οφέλους. Ο κ. Ματζουράνης όμως, πρόσθεσε πώς δεν δεσμεύεται μόνο από αυτό, διότι μέσα στη σύμβαση υπάρχει κι άλλο ένα άρθρο το οποίο δε θεωρεί απαραίτητο το οικονομικό όφελος.
Παράλληλα, όπως εξηγεί, τα κράτη μέλη μπορούν να λαμβάνουν κι άλλα μέτρα ώστε, να αντιμετωπίζουν τα εγκληματικά φαινόμενα. Συγκεκριμένα, το Ελληνικό κράτος, δε θεωρεί στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης μιας εγκληματικής οργάνωσης το οικονομικό όφελος. Ο κ. Ματζουράνης, εξηγώντας το σκεπτικό του με νομικούς όρους, υπογράμμισε πως ουδέποτε υποστήριξε ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή.