ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Μάσκα παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα...

...στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές - Ποιές είναι

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού ανακοίνωσε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ως το πρώτο μέτρο για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού. Παράλληλα, στις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα 3 και 4 απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις..

00.30 τη νύχτα έως τις 05.00 το πρωί.
Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τις έξι το πρωί του Σαββάτου. Από την εφαρμογή εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύχτα, αλλά και όσοι αντιμετωπίζουν έκτακτες καταστάσεις.
Ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι δεν είναι επιλογή του ένα γενικό lockdown και τόνισε ότι θα επεκταθεί η τηλεργασία ενώ απευθύνθηκε στους νέους ζητώντας τους να τηρήσουν τα μέτρα.

Στο επίπεδο 3 (κατάσταση αυξημένης επιτήρησης) βρίσκονται πάνω από 15 περιφερειακές ενότητες της χώρας, μεταξύ των οποίων η Αττική, ενώ από την Τρίτη σε αυτό πέρασαν η Θεσσαλονίκη, η Βοιωτία, η Λάρισα και οι Σέρρες. Σε καθεστώς lockdown (επίπεδο 4) βρίσκεται από την Τετάρτη η Καστοριά, ενώ ήδη σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού ήταν η Κοζάνη.
Σε επίπεδο συναγερμού 3 είναι επίσης οι εξής περιοχές: τα Ιωάννινα, η Αχαΐα, η Βοιωτία, η Λέσβος, η Σάμος, η Ζάκυνθος, τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα, η Έδεσσα, η Μύκονος, η Πάρος, η Πέλλα, οι Νήσοι Αττικής, η Κύθνος και η Κέα, η Σαντορίνη και το Ηράκλειο.