ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Εκκληση για συγκέντρωση χρημάτων, για τον δικαστικό του αγώνα του Μ. Κυπραίου


Τον περασμένο Μάιο ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος δικαιώθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στον μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα του κατά του Ελληνικού Δημοσίου O Μ. Κυπραίος είχε τραυματιστεί βαρύτατα στα γεγονότα της 15ης Ιουνίου 2011 την ώρα που κάλυπτε τη μεγάλη.. διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. 
Η δικαίωση του δημοσιογράφου έφτασε με καθυστέρηση μίας δεκαετίας, αν και το ποσό που του επιδικάσθηκε δεν ανταποκρίνεται στην ζημία που υπέστη από υπαιτιότητα αστυνομικών οργάνων.
Τώρα όμως το Δημόσιο προσέφυγε ενώπιον του Εφετείου, προκειμένου να δικαστεί η υπόθεση και στον δεύτερο βαθμό και ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος απευθύνει έκκληση για συγκέντρωση χρημάτων για τον δικαστικό αγώνα κατά του δημοσίου. Σε mail που μας έστειλε αναφέρει: 
Οπως γνωρίζετε παρά την πρωτόδικη δικαίωσή μου για την επίθεση των ΜΑΤ που με άφησε ανάπηρο, το ανάλγητο κράτος σε μια ακόμη επίδειξη ισχύος απέναντι στους πολίτες του, συνεχίζει ακάθεκτο τη σύγκρουση μαζί μου προχωρώντας σε έφεση και αποφασισμένο να φτάσει μέχρι την εκδίκαση σε 3ο βαθμό στο ΣτΕ.
Σε κάθε άλλο δημοκρατικό κράτος, θα είχε ζητηθεί συγνώμη. Ομως αν δεν έχεις μπάρμπα στη Στουρνώνη, συγνώμη στην Κωρώνη (πως μου ήρθε αυτό;) το κράτος σε κυνηγά χωρίς αιδώ και έλεος.
Το ελληνικό δημόσιο δεν πληρώνει παράβολα, δεν πληρώνει δικηγόρους, εμπειρογνώμονες, ειδικούς, τίποτα. Ολα αυτά τα έχει ΔΙΚΑ ΤΟΥ, απαλλάσσεται, για να τα χρησιμοποιήσει εναντίον οποιοδήποτε του σταθεί εμπόδιο ή του δημιουργήσει εμπόδια στην άσκηση της παρά-δημοκρατικής κυριαρχίας του.
Αντίθετα, ενας αδικημένος πολίτης πρέπει να διαθέτει έναν τεράστιο κουμπαρά με χρήματα για να πληρώνει από παράβολα, έως ότι πιο παλαβό μπορείτε να φανταστείτε που θα του ζητηθεί. Και αυτό γιατί; Για να λυγίσει και να μη μπορέσει να συνεχίσει.
Δυστυχώς, μετά από 9 χρόνια συνεχών εξόδων που δεν τα βάζει ο λογισμός σας, ο κουμπαράς μας δεν έχει άλλα χρήματα.
Μοναδική πηγή για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε αυτή την ανελέητη δικαστική διαμάχη με το δημόσιο, είσαστε εσείς. Ετσι δημιουργήσαμε αυτή την ολοφάνερη και προσβάσιμη σε όλους ιστοσελίδα δωρεάς όπου όποιος πολίτης θέλει, μπορεί να συνεισφέρει.
Δεν υπάρχει ανώτερο ή κατώτατο ποσό, παρά μόνο αλληλεγγύη. Για εμάς το 1 ευρώ που θα κατατεθεί έχει την ίδια αξία με τα 100, τα 1.000. Η πράξη μετράει. Εξάλλου νομοτελειακά, πάντα οι μέλισσες κερδίζουν τους λύκους.
Ελπίζουμε να μας βοηθήσετε σε αυτό το δύσκολο και γεμάτο αγκάθια αγώνα. Εναν αγώνα που δεν τον επιλέξαμε εμείς, αλλά μας έλαχε να τον δώσουμε για όλους...
To site: gogetfunding.com

Mήπως μπορεί να κάνει κάτι η ΕΣΗΕΑ που σημειωτέον είχε συμπαρασταθεί στον μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα του Κυπραίου κατά του Ελληνικού Δημοσίου, με κάθε δυνατό τρόπο. Θυμίζουμε ότι η ΕΣΗΕΑ κινητοποίησε τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, η οποία κατήγγειλε τα γεγονότα, που οδήγησαν στον βαρύτατο τραυματισμό του και στήριξε την προσφυγή του μ. Κυπραίου στη δικαιοσύνη.