ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Μείζον πολιτικό θέμα για το φιάσκο με τον καταζητούμενο Χρήστο Παππά


Μείζον πολιτικό θέμα προκύπτει από το φιάσκο  Χρυσοχοΐδη - ΕΛΑΣ, μετά την διαφυγή του Χρήστου Παππά, υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή.
Αν και εδώ και ημέρες, η αστυνομία διατεινόταν ότι έχει καταστρώσει σχέδιο και επιτηρεί όλους τους χρυσαυγίτες προκειμένου με την.. ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου να γίνουν άμεσα συλλήψεις, της διέφυγε ένας από τον σκληρό πυρήνα της ναζιστικής οργάνωσης, ο Χρήστος Παππάς.
Το σχέδιό του ήταν οργανωμένο όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του συνηγόρου του, Περικλή Σταυριανάκη.
Ο υπαρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης με έναν πρωτοφανή ισχυρισμό αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται να εκτίσει την ποινή του γιατί μπορεί στο Εφετείο να δικαιωθεί!
Ο κ. Σταυριανάκης δήλωσε ότι ο Χρήστος Παππάς του είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να διαφύγει εδώ και ημέρες και ότι δεν γνωρίζει εάν πρόκειται να αλλάξει αυτή του την απόφαση και να παραδοθεί.

Χρ. Σπίρτζης: Μητσοτάκης, Χρυσοχοΐδης να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Η εξαφάνιση του Χρ. Παππά, είναι μια ακόμη απόδειξη της δυσανεξίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις δημοκρατικές διαδικασίες, επεσήμανε με δήλωσή του ο Χρήστος Σπίρτζης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη. Όπως σημειώνει «το αντισυνταγματικό επιτελικό κράτος Μητσοτάκη τα καταφέρνει μια χαρά όταν είναι να συλλάβει ανήλικα δεκατετράχρονα παιδάκια, χωρίς ουσιαστικές κατηγορίες εναντίον τους και να τα αφήσει για μερόνυχτα στη ΓΑΔΑ».
Αναλυτικά η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη:
«To αντισυνταγματικό επιτελικό κράτος Μητσοτάκη τα καταφέρνει μια χαρά όταν είναι να συλλάβει ανήλικα δεκατετράχρονα παιδάκια, χωρίς ουσιαστικές κατηγορίες εναντίον τους και να τα αφήσει για μερόνυχτα στη ΓΑΔΑ.
Δεν έχει, όμως, φαίνεται την ίδια αποτελεσματικότητα και τις ίδιες επιδόσεις όταν πρόκειται για καταδικασθέν ηγετικό στέλεχος της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και μάλιστα τον υπαρχηγό της, Χρήστο Παππά.
Όλη η δημοκρατική Ελλάδα περίμενε με αγωνία την ανακοίνωση των ποινών στη δίκη της Χρυσής Αυγής και την απόφαση για την μη αναστολή των ποινών.
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όφειλε να γνωρίζει που βρίσκονται και να συλλάβει τα μέλη του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής σε περίπτωση που αυτή ήταν η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης.
Η εξαφάνιση του Χρήστου Παππά και το γεγονός ότι διαμηνύει ότι δεν επιθυμεί να παραδοθεί αποδεικνύει την πλήρη ανετοιμότητα των Αρχών, γελοιοποιεί τους Θεσμούς, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη.
Συνιστά μία ακόμη απόδειξη της δυσανεξίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις δημοκρατικές διαδικασίες, λίγες μέρες μετά την επικοινωνιακή μάχη εντυπώσεων που επιχείρησε να δώσει ενάντια στη Χρυσή Αυγή.
Θα αναλάβουν επιτέλους ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης τις ευθύνες τους;»
- πηγή:  avgi.gr