ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Το Τρίτο Πρόγραμμα ακούει Μάνο Χατζιδάκι

Με αφορμή τη συμπλήρωση 95 χρόνων από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι, η εκπομπή «Όλα τα πρωινά του Τρίτου» φιλοξενεί ένα τετράωρο αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020, από τις 08.00 ώς τις 12:00.
Ο Γιώργος Φλωράκης, ο Διονύσης Μαλλούχος και ο Σιδερής Πρίντεζης επιλέγουν μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και τη.. δισκογραφία. Ακούγεται επίσης, η φωνή του σε τραγούδια, σε συνεντεύξεις, αλλά και σε εκπομπές του Τρίτου Προγράμματος. Ένα πρωινό γεμάτο από τη λάμψη μιας εξαιρετικής, σε κάθε επίπεδο, προσωπικότητας.
Μεταξύ άλλων ακούγονται σπάνιες ηχογραφήσεις από τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι που βραβεύτηκαν στα Φεστιβάλ Τραγουδιού του ΕΙΡ (1959, 1960, 1961), αλλά και από ηχογραφήσεις με την Ορχήστρα Ελαφράς Μουσικής στο Ζάππειο τη δεκαετία του ’60. Επίσης, παρουσιάζεται εκτενές αφιέρωμα στις διεθνείς επανεκτελέσεις του βραβευμένου με Όσκαρ τραγουδιού «Τα Παιδιά του Πειραιά» (από Dizzie Gilespie, Duke Ellington, κ.α.), σε παλιά 45άρια, όπως με την Daniela Davoli να τραγουδά από τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι για την ταινία Sweet Movie. Ακόμη, ακούγονται ηχογραφήσεις με τη Νένα Βενετσάνου από συναυλία του 1989 στο Παλλάς μαζί με τη Χορωδία του Τρίτου, που διηύθυνε ο Αντώνης Κοντογεωργίου και αποσπάσματα από την παρουσίαση της «Αμοργού» στην Κρήτη το 1981 με τον Σπύρο Σακκά.