ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

ΛAE: Να σταματήσει το έγκλημα της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής

Ανακοίνωση της "Λαϊκής Ενότητας":

Η "Λαϊκή Ενότητα"  για μια ακόμη φορά εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να ξεπουλήσει την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ. Να ξεπουλήσει την πρώτη ασφαλιστική εταιρεία της χώρας, τη μεγαλύτερη θυγατρική της εταιρεία, με συνεχή κερδοφορία όλα τα τελευταία χρόνια. Μια κερδοφορία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα παρά.. τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει φέρει η πανδημία της νόσου Covid-19.
Το ξεπούλημα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ και η ολοσχερής πλέον παράδοση του ασφαλιστικού κλάδου στο ξένο και κερδοσκοπικό κεφάλαιο όχι μόνο θα έχει επιζήμιες επιπτώσεις στην Ελληνική οικονομία αλλά θα επιφέρει και την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων (εργαζομένων και συνεργατών).
Αποκλειστική υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που ξεπουλάει τον εθνικό δημόσιο πλούτο και κερδοφόρες στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεις, όπως η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ. Ευθύνες υπάρχουν και στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής της θητείας όχι μόνο δεν σταμάτησε τα σχέδια πώλησης που όλα τα προηγούμενα χρόνια κατήγγειλε, αλλά τα προώθησε με μεγάλο ζήλο.
Με αγανάκτηση πληροφορούμεθα ότι κυβέρνηση και Διοίκηση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ετοιμάζονται να δεχτούν τίμημα από ξένο fund που δεν υπερβαίνει τα 480 εκατομμύρια ευρώ όταν η κεφαλαιακή αξία της εταιρείας είναι πάνω από 1,2 δις ευρώ.
Θέλουμε όμως να τονίσουμε ότι για την ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ η πώληση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ δεν είναι θέμα ούτε τιμήματος, ούτε ποιος είναι ο αγοραστής. Γιατί αυτό που χρειάζεται η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ δεν είναι η πώληση. Είναι να αφεθεί να εφαρμόσει ένα σχέδιο ανασυγκρότησης με πλήρη αξιοκρατία και μακριά από πελατειακές και στενά κομματικές επιλογές. Για να συνεχίσει τον όσο το δυνατόν πιο επωφελή ρόλο της για την οικονομία και τον Ελληνικό λαό και να διαδραματίζει ένα όσο το δυνατόν πιο κοινωνικό ρόλο.
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια έτσι και τώρα θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, στην πάλη τους για την ματαίωση της πώλησης.
Λαϊκή Ενότητα 30/8/2020