ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Η πανδημία “ανέστησε” την παγκόσμια αγορά tablets

Σε αξιοσημείωτη αύξηση των πωλήσεων οδήγησαν την παγκόσμια αγορά tablets οι αυξημένες ανάγκες φυσικών προσώπων, επιχειρήσεων και οργανισμών για τηλε-εργασία, εξ αποστάσεως εκπαίδευση και ψηφιακή διασκέδαση κατ’ οίκον. Η αγορά, κατά το 2ο τρίμηνο του 2020, έφτασε σε όγκο τα 37,5 εκατ. μονάδες, καταγράφοντας..
σημαντική άνοδο κατά 26% σε ετήσια βάση.
Tα tablets βρέθηκαν σε μέγγενη τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η πανδημία του COVID-19 κυριολεκτικά “ανέστησε” την αγορά, καθώς πολίτες και εταιρείες βλέπουν στα tablets την πιο προσιτή απάντηση στην ανάγκη τους για μια βασική υπολογιστική ισχύ. Από την πλευρά τους, οι προμηθευτές κατάφεραν να αυξήσουν την παραγωγή για να καλύψουν αυτήν την αυξημένη ζήτηση, ενώ λιανοπωλητές και οι μεταφορείς παρείχαν οικονομικά κίνητρα - σε συσκευές και δεδομένα - για να ενθαρρύνουν τις αγορές tablets.
“Η πανδημία του νέου κορωνοϊού, μεταξύ άλλων, έχει αυξήσει τον ανταγωνισμό για πρόσβαση σε φορητές συσκευές μεταξύ των μελών των νοικοκυριών, που αναγκάζονται να παραμείνουν στο σπίτι. Τα tablets βοηθούν στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, επιτρέποντας σε κάθε μέλος της οικογένειας να έχει τη δική του συσκευή. Και είναι πιο φιλικοί προς τον χρήστη σε επίπεδο προϋπολογισμού από τους επιτραπέζιους και από τους φορητούς υπολογιστές”, τονίζουν οι αναλυτές της Canalys, εξηγώντας τη μεγάλη άνοδο των πωλήσεων tablets. (περισσότερα στο sepe.gr ΕΔΩ)