ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Αυξημένος κατά 50% ο δείκτης μετάδοσης του κορονoϊού σε τάξεις με 25 μαθητές

Iδιαίτερα αυξημένος και επικίνδυνος είναι ο δείκτης μετάδοσης του κορονoϊού σε τάξεις με 25 μαθητές, σύμφωνα με τα μοντέλα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τα στοχαστικά μοντέλα του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, τα 25 παιδιά στην τάξη, όπως το σχέδιο στο οποίο επιμένει διαρκώς η κυβέρνηση, ανεβάζουν το δείκτη βασικών επαφών κατά 50% σε..
σύγκριση με τα 15 παιδιά ανά τάξη.
Πρόκειται για την πολλοστή
επιστημονική διάψευση των σχεδίων της κυβέρνησης ενώ η ομάδα του ΑΠΘ προτείνει τη διεξαγωγή τεστ σε εργαστήρια και δομές για πιο γρήγορα αποτελέσματα.
Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες, και μετά την αμφιλεγόμενη τοποθέτηση του Καθηγητή, μέλους της Επιτροπής Γ. Μαγιορκίνη, μια σειρά από επιστήμονες έχουν "αδειάσει" ανοιχτά τον ισχυρισμό ότι οι πολλοί μαθητές στην τάξη δεν εγκυμονούν κινδύνους για τη διασπορά του κοροναϊού.
Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ώρες τόσο η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Α. Λινού έχει εκφραστεί ανοιχτά υπέρ της ανάγκης συγκρότησης μικρότερων τμημάτων και την εύρεση μεγαλύτερων αιθουσών, αλλά και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην επάνοδό της στην ενημέρωση για την πανδημία, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής της μορφής της διδασκαλίας "αν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιβάλλουν".