ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Mην κάνετε ποτέ το παιδί σας Μέσι

Ο Μέσι είναι το χειρότερο πρότυπο που μπορούν να έχουν τα παιδιά σας. Μην αφήσετε ποτέ το γιο σας να γίνει Μέσι, αγοράστε του μια φανέλα του Κριστιάνο ΤΩΡΑ. Ο Μέσι είναι το νέο είδος άντρα που δεν μεγαλώνει ποτέ και παραμένει "αγόρι".
Όλη αυτή η σάγκα του καλοκαιριού, φεύγω- δεν φεύγω για να μείνει τελικά ταπεινωμένος είναι χαρακτηριστικό της μηδαμινής προσωπικότητάς του, καταδικασμένος μια ζωή να κάνει.. διαφημίσεις για πατατάκια και να σουτάρει μπουκαλάκια πέπσι.
Τι είναι ο Μέσι; Ένα αγοράκι που δεν απογαλακτίστηκε ποτέ, δεν ενηλικιώθηκε, δεν έφυγε από το σπίτι της μαμάς και του μπαμπά.
Και τώρα ένιωσε τη μεγαλύτερη προδοσία, όταν αποφάσισε επιτέλους να κάνει την επανάστασή του και να διαλέξει, ένιωσε την προδοσία του "μπαμπά". Ο Πεπ Γκουαρντιόλα του είπε ότι δεν τον "θέλει" και δεν τον "αγαπάει" και δεν τον θέλει στη νέα του οικογένεια, τη Σίτι, αν πρέπει να πληρώσει διατροφή στη μαμά Μπαρτσελόνα. Και το αγόρι Μέσι επιστρέφει στην ευνουχισμένο στην αγκαλιά της μαμάς Μήδειας που σκότωσε την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και ξεζούμισε το ταλέντο του.
Ο Μέσι έχει ταλέντο, ίσως το μεγαλύτερο όλων των εποχών. Δεν απέκτησε όμως ποτέ και δεν καλλιέργησε προσωπικότητα. Ο Γιόχαν Κρόιφ ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής και ο μοναδικός που ά λ λ α ξ ε πραγματικά το ποδόσφαιρο με τον Άγιαξ, την Εθνική Ολλανδίας, με τη βοήθεια του Ρίνους Μίχελς και των υπόλοιπων συμπαικτών του, και ο μοναδικός που άλλαξε ολοκληρωτικά το DNA μιας ομάδας και μιας πόλης, της Βαρκελώνης είχε προσωπικότητα. Όταν στο τελείωμα της καριέρας του ο Άγιαξ έδειξε ασέβεια στο πρόσωπό του, πήρε με τσαμπουκά μεταγραφή στη μισητή Φέγενορντ και έκλεισε την καριέρα του Πρωταθλητής.
Ο Κριστιάνο, παιδί διαλυμένης οικογένειας με αλκοολικό πατέρα έφυγε σχεδόν ανήλικος από την αγκαλιά της μητέρας του, πήγε στη Μάντσεστερ βρήκε εκεί τον αληθινό του πατέρα τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αλλά δεν δίστασε στιγμή να φύγει και να ανοίξει τα φτερά του. Για τον Μαραντόνα, τον Καντονά και τον Ζιντάν δεν χρειάζεται να γράψω λέξη.
Ο Μέσι είναι ένα αγόρι που δεν έγινε ποτέ άντρας κι όταν φέτος του δόθηκε η ευκαιρία προσπάθησε να ενηλικιωθεί και το έκανε ΛΑΘΟΣ με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους. Ντροπαλός, εσωστρεφής, προνομιούχος και προστατευμένος, ένιωσε πρώτη φορά ότι κανείς δεν τον θέλει και γύρισε στη μαμά του με το κεφάλι κατεβασμένο, ψάχνοντας κι εφευρίσκοντας δικαιολογίες και ρίχνοντας τις ευθύνες αλλού, στην διοίκηση, την "κοινωνία".
Ακόμη κι αν φύγει τελικά ελεύθερος το χειμώνα ή το καλοκαίρι και πάει στη Σίτι και τη νέα οικογένεια του "μπαμπά" του βάζω στοίχημα ό,τι θέλετε ότι δεν θα κερδίσει ποτέ ξανά το Champions League.
Γι αυτό σας λέω μην κάνετε ποτέ το παιδί σας Μέσι. Η υπερβολική αγάπη σκοτώνει όσο σκοτώνει και η παραμέληση.

από το fb του Panos Dodis