ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Γιατί κόπηκε η εκπομπή «Europe» από την ΕΡΤ;

Τι λέει ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι στον Δημ. Παπαδημούλη


Απαντητική επιστολή απέστειλε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Μ. Σασόλι στον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με το «κόψιμο» από το κρατικό κανάλι της ΕΡΤ, της εκπομπής “Europe”
Η συγκεκριμένη εκπομπή έφερνε κάθε εβδομάδα στο προσκήνιο της ενημέρωσης θέματα Ευρωπαϊκής πολιτικής επικαιρότητας, και όπως αναφέρει στην αρχική του επιστολή ο Δημήτρης Παπαδημούλης «αυτό το πρόγραμμα ήταν -αν όχι το μόνο- ένα από τα ελάχιστα προγράμματα που εστίαζαν ειδικά σε ζητήματα ευρωπαϊκής πολιτικής, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στην ορθή ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών σε αυτόν τον τομέα».
Επιπλέον, είχε «συνεχή παρουσία τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Στρασβούργο, διοργανώνοντας προσωπικές συνεντεύξεις με πολιτικές προσωπικότητες καθώς και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή ευρωβουλευτών από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα», μεταξύ των οποίων και τον ίδιο τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον οποίο απευθύνεται η επιστολή, καθώς και επικεφαλής πολιτικών ομάδων.
Στην απάντησή του ο Νταβίντ Σασόλι «συμμερίζεται πλήρως την άποψή του Δημ. Παπαδημούλη» ότι «πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστες, ανεξάρτητες και αμερόληπτες πληροφορίες σχετικά με το έργο του θεσμικού μας οργάνου».
Σημειώνει δε ότι «η διακοπή του τηλεοπτικού προγράμματος “Europe” από την ΕΡΤ περιορίζει τις ευκαιρίες για τους Έλληνες πολίτες να ενημερώνονται για ευρωπαϊκά ζητήματα που καθορίζουν τη ζωή και το μέλλον τους» και τονίζει: «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις που σχετίζονται με την κάλυψη των ευρωπαϊκών υποθέσεων από την ΕΡΤ».