ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Μήπως «κάηκε» ο Μαγιορκίνης;

Η γάτα και οι δυσκολίες της δημοσιότητας στον καιρό των σόσιαλ

Ο συμπαθής στις συχνές τηλεοπτικές εμφανίσεις του Γκίκας Μαγιορκίνης, δεν εμφανίστηκε την Παρασκευή ως αντι-Τσιόδρας και τη θέση πήρε ο Χαράλαμπος Γώγος που ενημέρωσε για την εξέλιξη της πανδημίας. Ήταν προγραμματισμένο να γίνει έτσι; Μπορεί. Ή, μήπως, ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας ..

«κάηκε» από την απόπειρα να πείσει για το τι 25, τι 15 μαθητές στην τάξη; Για να επιβεβαιωθεί, έτσι, πως στην εποχή των σόσιαλ μίντια –που άλλοτε αποθεώνουν και άλλοτε αρπάζουν και αποκαθηλώνουν– η διαχείριση της δημοσιότητας ενός προσώπου είναι πολύ δύσκολη δουλειά και πως ό,τι σιγά σιγά χτίζεται, γρήγορα γκρεμίζεται.
Ο Μαγιορκίνης άρεσε στον πολύ κόσμο. Είχε εγγύτητα με το ακροατήριό του, είχε αποδοχή. Προσιδίαζε με την εικόνα του ανθρώπου της διπλανής πόρτας που είχε δημιουργηθεί καταρχάς από τον Σωτήρη Τσιόδρα. Ήταν (είναι) απλός, συμπαθής, άμεσος. Μια εικόνα «δικού μας» ήταν και αυτή που είδαμε τον Απρίλιο –και εμείς καταγράψαμε φωτογραφικά– στην τηλεοπτική εμφάνισή του, με τη γάτα του σε εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Νίκου Υποφάντη στον Σκάι. Ο γάτος, μαχμουρλίδικα ξαπλωμένος, να απολαμβάνει την ηρεμία του (κάποια στιγμή τον χάιδεψε ο κύρης του) και ο καθηγητής να αναπτύσσει δίπλα του τις επιστημονικές του απόψεις.
Ωστόσο, μια γάτα μπορεί να ενισχύει την αμεσότητα της εικόνας σου, αλλά δεν σε κάνει «γάτο» αν χρειαστεί να ανέβεις στη σκηνή της δημοσιότητας και να εκτεθείς μπροστά στην κάμερα, προσπαθώντας να περάσεις στο πλατύ κοινό τα δικά σου μαθηματικά για τη σχέση του 25 με το 15

- από το harddog