ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Κυβερνητικό «δωράκι» σε ιδιωτικό όμιλο

Εντολή να συνάψουν συμβάσεις με συγκεκριμένο ιδιωτικό διαγνωστικό όμιλο για τα τεστ της πανδημίας δίνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Αττικής! Μετά το προσωρινό... λοκντάουν του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (1-8 Σεπτεμβρίου) αλλά και του Παστέρ και του ΕΚΠΑ, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.», η ομάδα τής Αριστοτέλους επέλεξε να.. κατευθύνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στον Ομιλο Ιατρική Διάγνωση.

Οι επικοινωνιακές «φούσκες» της κυβέρνησης Μητσοτάκη σκάνε. Αντί να αυξήσει τη δυνατότητα διεξαγωγής τεστ των δημόσιων εργαστηρίων με χρηματοδότηση και παραγγελία μεγαλύτερης ποσότητας αντιδραστηρίων ή να «επιτάξει», όπως είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει «αν χρειαστεί», τα τεστ του ιδιωτικού τομέα, κάνει δώρο σ’ έναν ιδιώτη τους μοριακούς ελέγχους που δεν αντέχει να φέρει εις πέρας το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ποιος είναι όμως ο όμιλος που επιλέγει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας; Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, διαθέτει 23 διαγνωστικά κέντρα στην Αττική και 54 στην υπόλοιπη χώρα. Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα ερώτηση είναι ποιος είναι επιστημονικά υπεύθυνος για την «εξέταση ανίχνευσης για τον κορονοϊό SARS-COV-2»; Ο αντικαταστάτης του Σωτήρη Τσιόδρα, εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Γκίκας Μαγιορκίνης!

Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε με τον επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών για το θέμα. «Συνεργάστηκα για τρία χρόνια και αναγκάστηκα να διακόψω στα τέλη Αυγούστου, για να μην υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων λόγω της ανάληψης της θέσης του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό», εξήγησε.

 - από εκτενές ρεπορτάζ που υπογράφει η Ντάνι Βέργου στην Εφημερίδα των Συντακτών (ολόκληρο ΕΔΩ)