ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 17 Μαΐου 2020

«Nature Photographer of the Year»: Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που επέλεξαν κριτές και κοινό

Η νικητήρια φωτογραφία στην κατηγορία «Νερό». Hraunfossar, Ισλανδία, Britta Strack 
Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό «Nature Photographer of the Year 2020» που διοργανώνει σε ετήσια βάση η γερμανική εταιρεία Φωτογραφίας Φύσης (German Society for Nature Photography - GDT).
«Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η ψηφοφορία δεν διεξήχθη κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης, αλλά ολοκληρώθηκε στο διαδίκτυο για πρώτη φορά στην..
ιστορία της ‘’Gesellschaft für Naturfotografie’’ με μεγάλη συμμετοχή των μελών μας», ανέφερε η οργάνωση.
Οι φωτογράφοι διαγωνίστηκαν σε επτά κατηγορίες: «Πουλιά», «Θηλαστικά», «Άλλα Ζώα», «Φυτά και Μύκητες», «Τοπία», «Το Στούντιο της Φύσης» και τέλος στην ειδική κατηγορία «Νερό».
 Στον διαγωνισμό υποβλήθηκαν συνολικά 5.046 φωτογραφίες. Μετά από την κριτική επιτροπή, κλήθηκαν τα μέλη της GDT να επιλέξουν δέκα φωτογραφίες για κάθε μία από της επτά κατηγορίες.
Γενικός νικητής της διοργάνωσης για το 2020 αναδείχθηκε ο Peter Lindel, από το Ντόρτμουντ, με μία φωτογραφία ενός ευρωπαϊκού λαγού. Ο Peter Lindel είναι ένας παθιασμένος φωτογράφος ο οποίος επικεντρώνεται τόσο στην τοπική, όσο και στην αφρικανική πανίδα.

«Το όνειρο ενός λαγού» - Η φωτογραφία του Peter Lindel, γενικού νικητή του διαγωνισμού
- περισσότερες φωτογράφιες στο naftemporiki.gr ΕΔΩ