ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Τζορτζ Μπεστ: μπορούσε να φτάσει στην κορυφή, αλλά προτίμησε να ζήσει τη ζωή του

Ο Τζορτζ Μπεστ πέθανε πριν 15 χρόνια, γεννήθηκε πριν 74, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στην επικαιρότητα. Ειδικά την εποχή της καραντίνας τα μεγάλα ξένα δίκτυα μας θύμισαν τις μεγάλες στιγμές του και το γεγονός ότι ενώ ήταν μεγάλος σε όλα εκτός από την διάρκεια της ζωής του!
Αν ζούσε σήμερα ο πέμπτος Μπιτλ, όπως ονομάστηκε, θα είχε γενέθλια. Γεννήθηκε 22 Μαΐου 1946.. Τόπος ένα μαιευτήριο του Μπέλφαστ. Η Αν Μπεστ πήρε στα χέρια της το νεογέννητο παιδί της και αντίκρισε ένα γλυκύτατο αγοράκι με καταπράσινα μάτια, που όταν θα αντιλαμβανόταν την ομορφιά του, το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θα στερείτο ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που εμφανίστηκαν ποτέ στο προσκήνιο!
Από μικρός ο Τζορτζ Μπεστ στερήθηκε πολλά. Ο πατέρας του, Ντίκι, ξυλουργός στο επάγγελμα, δούλευε υπερωρίες στα ναυπηγεία της περιοχής. Η μητέρα του ήταν από τις κορυφαίες παίκτριες του χόκεϊ. Εργαζόταν όμως, για το μεροκάματο, σε καπνοβιομηχανία.
Ο μικρός Τζορτζ από την πρώτη στιγμή που περπάτησε έδειξε μια διάθεση να… κλωτσάει ό,τι έβρισκε μπροστά του. Στην αρχή μπαλάκια του τένις... Αργότερα, του ποδοσφαίρου.
- διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες στο pasatempo wordpress ΕΔΩ