ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Οργή για τις εικόνες ντροπής και την καταστολή στην Τήνο

Ξεχειλίζει η οργή στην Τήνο για την αστυνομική βαρβαρότητα ενάντια σε κατοίκους που διαμαρτύρονταν για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί.
Στην Τήνο το πρωί της Τετάρτης καταγράφηκαν ντροπιαστικές εικόνες με την αστυνομία να επιτίθεται στους κατοίκους ώστε να προστατεύσει τις εργασίες εγκατάστασης ανεμογεννητριών..
της εταιρείας «Ενεργειακή Κυκλάδων ΕΠΕ».
Σύμφωνα με την αστυνομία κατά την επιχείρηση καταστολής πραγματοποιήθηκαν εννέα προσαγωγές, οι οποίες ενδεχομένως να μετατραπούν σε συλλήψεις.
Έξω από το αστυνομικό τμήμα συγκεντρώθηκε κόσμος για να διαμαρτυρηθεί για την αστυνομική βία και να ζητήσει την απελευθέρωση των συμπολιτών τους και την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων.

Το περιστατικό κατήγγειλε και ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος ανέφερε ότι «οι δυνάμεις καταστολής του κ. Χρυσοχοΐδη δεν δίστασαν να επιτεθούν και να βιαιοπραγήσουν ακόμα και εναντίον ηλικιωμένων, ενώ προχώρησαν και σε συλλήψεις, με στόχο να τρομοκρατήσουν τη συνέχιση του αγώνα του λαού της Τήνου ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών».


Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «η κυβέρνηση, αντί να στείλει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νησί της Τήνου για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες, οργάνωσε εισβολή δεκάδων αστυνομικών, που προχώρησαν σε αγριότητες κατά των αγωνιζόμενων κατοίκων, που διαμαρτύρονται ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών από μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο, που είχε πάρει την άδεια από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση να σταματήσει εδώ και τώρα την καταστολή και να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις που έχει στείλει στο νησί για αυτόν τον λόγο».

Πηγή: efsyn.gr
Φωτογραφίες από τη σελίδα «Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών» στο Facebook