ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Bρέφος με κορωνοϊό, διασωληνωμένο στο «Αγία Σοφία»

Θετικό στον ιό μέλος πληρώματος του ΕΚΑΒ - 20 εργαζόμενοι σε καραντίνα

Ένα βρέφος μόλις οκτώ μηνών νοσηλεύεται με κορωνοϊό, διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το βρέφος εισήχθη στο νοσοκομείο με υποκείμενο νόσημα και, προτού μπει στη ΜΕΘ, του έγινε εξέταση για κορωνοϊό, στην οποία και..
βρέθηκε θετικό.
Την ίδια ώρα θετικό στον κορωνοϊό εντοπίστηκε ένα μέλος πληρώματος του ΕΚΑΒ. Ο υπάλληλος του ΕΚΑΒ εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα, υποβλήθηκε σε τεστ και βρέθηκε θετικός. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο υπάλληλος δεν είχε διακομίσει πρόσφατα περιστατικό με Covid 19 και όπως ανέφερε στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που έκανε την διαδικασία της ιχνηλάτησης δεν είχε αντιμετωπίσει περιστατικό κορωνοϊού τις τελευταίες 18 ημέρες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μπήκαν σε καραντίνα ακόμη 20 εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ.

Δέκα νέα κρούσματα την Τετάρτη

Υπενθυμίζεται ότι ο λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα δέκα νέα κρούσματα κορωνοϊού. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 10 εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 617 (21.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1476 (51.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Επίσης 22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. 8 (36.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 95.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 96 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.