ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Ο μουσάτος και ο βιαστικός...

Mε μούσι εμφανίστηκε στη Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Η θεαματική αλλαγή του Κώστα Καραμανλή σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως και από τους παρισταμένους αλλά και στα σόσιαλ μίντια: «του πάει η γενειάδα»,...
«αδυνάτισε και άφησε και μούσι, σαν κοσμοκαλόγερος είναι», «αυτός δεν είναι ο Κώστας Καραμανλής, είναι ο Κώστας Καραμανλής στην ταινία του Σμαραγδή», «τον μεγαλώνει το μούσι», «καλέ αυτός δείχνει 10 χρόνια μεγαλύτερος».
Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε στη Βουλή με μάσκα, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.
 ***
Πέρα από την εμφάνιση Καραμανλή, αίσθηση στη Βουλή έκανε και ο τρόπος με τον οποίο έσπευσε να ψηφίσει ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης. Έριξε στην κάλπη το ψηφοδέλτιό του χωρίς φάκελο και οι ψηφολέκτες δεν πρόλαβαν να τον σταματήσουν. Αυτό προκάλεσε ολιγόλεπτη διακοπή της ψηφοφορίας και διαβουλεύσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. Το ψηφοδέλτιο στην καταμέτρηση θα έπρεπε κανονικά να εκληφθεί ως άκυρο. Τελικά αποφασίσθηκε να ανοίξει η σφραγισμένη κάλπη και οι ψηφολέκτες να επιστρέψουν στον Καλογιάννη το ψηφοδέλτιο για να το τοποθετήσει σε φάκελο και να το ξαναρίξει στην κάλπη.
Η απόφαση προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, αντιδράσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του να καταγγέλλει σχετικά:
«Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από τη στιγμή που χαρακτηρίσαμε την υπόθεση της προανακριτικής ως μεγάλο φιάσκο και ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έσπευσαν με τις μεθοδεύσεις τους να μας δικαιώσουν.
Σήμερα ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ξεπέρασαν κάθε όριο, εξευτελίζοντας το Κοινοβούλιο και το Σύνταγμα της χώρας με την παραβίαση της μυστικότητας της ψηφοφορίας στη Βουλή. Απροκάλυπτα και σε απευθείας μετάδοση, δεν δίστασαν να «διορθώσουν» βουλευτή που ψήφισε άκυρο και να επαναλάβουν τη διαδικασία ανοίγοντας την κάλπη για να αφαιρέσουν το «λάθος» ψηφοδέλτιο και να ξαναψηφίσει ο βουλευτής αυτή τη φορά «σωστά».
Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία μας έχει συνηθίσει σε αντιθεσμικές και αντικοινοβουλευτικές συμπεριφορές. Δεν θα μπορούσε κανείς όμως να πιστέψει ότι θα ξεπερνούσε ακόμη και όρια που προσβάλλουν την ίδια την Δημοκρατία.
Ο Πρόεδρος της Βουλής οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του για την άκυρη αυτή διαδικασία και να προστατεύσει το κύρος του Κοινοβουλίου.»